Şehitlere son görev

Güvenlik güçlerinin, Irak'ın kuzeyindeki operasyonu sırasında örgüt üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan iki asker için Hakkari'de tören düzenlendi.

Haberler 23.05.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin, Irakn kuzeyindeki operasyonu srasnda PKKllarn saldrs sonucu ehit olan iki asker için Hakkaride tören gerçekletirildi.

Da ve Komando Tugay Komutanlndaki törende ehitler Piyade Uzman çavu Mehmet Türken ve Piyade Uzman çavu Musa Sayann Türk bayrana sarl naalar alana getirildi. Törende sayg duruunun ardndan ehitlerin öz geçmileri okundu ve dua edildi. ehitlerin aileleri de tören alnnda hazr bulundu.

EHTLERE SON GÖREV

ehitler Türken (Krkkale) ve Sayann (Mersin) naalar silah arkadalarnca omuzlanarak tekbirler eliinde helikoptere konulduktan sonra memleketlerine götürülmek üzere Vana uurland.

Törene, Vali Yardmclar Bekir Abac ve Mehmet Nurullah Karaman, Cumhuriyet Basavcs Mustafa Balk, 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Paki, AK Parti l Bakan Emrullah Gür, kurum amirleri, asker ve polisler katld.

Irakn kuzeyinde operasyon icra eden Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarna önceki gün PKKllar saldr düzenlenmi, saldr sonucu iki asker ehit olmu, iki asker yaralanmt.

Ana Sayfaya Git