Şehitlere son görev

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Serkan Dökmeci, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 02.09.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törene, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, TBMM Bakanvekili Levent Gök, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, siyasiler, ehidin ailesi ve yaknlar katld. Öle namazna müteakip klnan cenaze namaznda ehidin olu Aytu (8) ve yeeni Berat Dökmeci (8) de ön safta yer ald. Aytu Dökmeci, cenazede babasnn kepini takt.

ehidin annesi Ayfer, 4 yl önce boand Semiha Ataman ve olu Aytu Dökmeci, Serkan Dökmecinin cenazenin arkasndan alayarak el sallad. Semiha Atamann da boand ehit Dökmecinin kepini takt görüldü. ehit Uzman çavu Serkan Dökmecinin cenazesi Cebesi Askeri ehitliine götürülerek topraa verildi.

ANNN FERYADI YÜREK YAKTI

BATMANn Kozluk ilçesinde PKKl teröristlerle çkan çatmada ehit olan Uzman Onba Adem Güven (25), memleketi Samsunda son yolculuuna uurland. ehidin annesi ve 3 kardeiyle nianls, Güvenin tabutuna sarlp gözya döktü. Anne Saime Güven, Seninle gurur duyuyorum. Kardein var, onu da göndereceim Allah izin verirse diye feryat etti.

Öle namazna müteakip klnan cenaze namaznn ardndan ehit Uzman Onba Güvenin cenazesi top arabasna kondu. Bir süre top arabasnda tandktan sonra tekrar cenaze aracna nakledilen Güvenin cenazesi, Kranköy Mezarlna götürülerek Garnizon ehitilinde topraa verildi.

BNLERCE K YOLCULADI

Batmandaki çatmada ehit olan Jandarma Uzman Onba Recep Turan (23), Zonguldakn Alapl ilçesine bal Musabeyli köyünde binlerce kiinin katld cenaze töreninin ardndan, gözyalaryla topraa verildi. Turann cenazesi, sabah helallik alnmas için köydeki evine getirildi. Anne Nuray (43), Erdemirde içi baba Ercan Turann (45) güçlükle ayakta durduu görüldü. Recep Turan gibi uzman çavu olan amcasnn olu smail Turan ve Siirtteki er olarak görev yapt askeri birliinden izne gelen, izinde kardeiyle bulumay planlayan aabeyi Berat Turan cenaze törenine askeri kyafetleriyle katld. Tabuta sarlan smail Turan ve Berat Turan uzun süre alad.

ZNE GELECE GÜN TOPRAA VERLD

Anne Nuray Turan da olunun fotorafn öperek, Olum senin düünün mü var? Bu ne kalabalk? Canm olum. Doyamadk sana. Sevenin ne çokmu olum diyerek gözya döktü. Fenalaan Nuray Turana salk ekipleri müdahalede bulundu. ehidin küçük kardei Erva Turan (7) da tabuta sarlarak gözya döktü. Alnan helalliin ardndan cenaze köy cami yaknndaki cenaze töreni için hazrlanan futbol sahasna götürüldü. ehit Recep Turan, ehit dütüü gün yllk izin öncesi son mesaisini yapt örenildi

Ana Sayfaya Git