"Şehr-i Nuh Bisiklet Festivali" Şırnak'ta başladı

Şırnak'ta düzenlenen Şehr-i Nuh Bisiklet Festivali" başladı.

Haberler 12.06.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik ile rnak, Uludere ve Beytüebap belediyelerinin desteiyle Gençlik ve Spor l Müdürlüünün organizasyonunda gerçekletirilen, 3 gün sürecek etkinlie 14 ilden 225 sporcu katld.

Cumhuriyet Meydannda düzenlenen festivalin açl töreninde konuan Vali Ali Hamza Pehlivan, her geçen gün daha güvenli hale gelen, huzuru yakalayan kentte spor faaliyetlerinin de arttn söyledi.

Üç gün sürecek festivalde 14 ilden 225 sporcuyu arlamaktan mutluluk duyduklarn ifade eden Pehlivan, Yllar içerisinde verilen mücadeleler var. Bu ortamn salanmas hususunda Sayn Cumhurbakanmza, devletimizin bütün kurum ve kurulularna, bakanlklarmza, güvenlik birimlerimize bu vesileyle bir kere daha sayg ve ükranlarmz sunuyorum. nallah bu ve benzeri etkinlikleri artrarak, devam ettireceiz. Yeterki sporcularmzn, spora gönül vermi kardelerimizin ilgisi devam etsin. Bu, faaliyetlerin artarak devam etmesine büyük katk salayacak. dedi.

Pehlivan, kentin son 2 ylda 4 ulusal etkinlie ev sahiplii yaptn dile getirerek, festivalin düzenlenmesinde emei geçen herkese teekkür etti.

Belediye Bakan Mehmet Yarka da son 2 ylda yamaç paraütü, rafting, tenis gibi güzel etkinliklere ev sahiplii yaptklarn, bundan sonra düzenlenecek etkinliklere de belediye olarak destek vereceklerini belirtti.

Yarka, Sadece bunlarla da yetinmeyeceiz. Allah nasip ederse temmuzun ilk haftasnda 1500 sporcunun katlmyla kick boks turnuvas yaplacak. 35 yldr özlemle beklediimiz etkinlikler devam edecek. Bundan sonra da uluslararas etkinlikler yapacaz. diye konutu.

IRNAK ARTIK HUZUR EHR HALNE GELD

Krehirden festivale katlan Oktay Baköy, rnakta bulunmaktan mutluluk duyduunu belirterek, Buraya kent insanyla kardelii, dostluu paylamaya geldim. Festivali düzenleyen, emei geçen herkese teekkür ederim. ifadelerini kulland.

Adyamandan gelen Fadl Atik ise ilk defa geldii kentte çok güzel karlandn dile getirdi.

Atik, rnak daha önce olumsuz olaylarla anlyordu, son yllarda ise yaplan etkinlik ve çalmalarla anlyor. rnak artk huzur ehri haline geldi. Bu da bizim gibi sporcular buraya gelmeye sevk etti. Bir daha ki sefere daha büyük bir kafile ile gelmek istiyoruz. eklinde konutu.

Konumalarn ardndan sporcular rnak-enoba arasndaki 40 kilometrelik parkurda pedal çevirmeye balad.

Festivalin ikinci gününde 80 kilometrelik enoba-Yemili, son günü ise 120 kilometrelik Yemili-Beytüebap etab gerçekletirilecek.

Festivalin açlna, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Ali hsan Ersoy, l Emniyet Müdürü Mustafa Emre Babu, Cumhuriyet Basavcs Orhan Al, AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan ve sporcular katld.

Ana Sayfaya Git