Sel satiyi vurdu

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde yaklaşık 15 dakika etkili olan sağanak ve dolu, sele neden oldu, bir buzağı ve çok sayıda tavuk telef olurken, bazı evler de hasar gördü.

Haberler 08.04.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesine bal Sati Mahallesinde dün akam saatlerinde saanak ve dolu sele neden oldu. 15 dakika süren ya mahallede hayat olumsuz etkilerken, dere yatana yakn evler su altnda kald. Su baskn esnasnda baz evlerin duvarlar yklrken, bir buza ve çok sayda tavuk telef oldu.

SAT MAHALLESNDE SEL OLUTU

Ani su baskn nedeniyle evinin duvar yklan ve çocuklarn kendi imkanlaryla kurtardktan sonra bir süre evde mahsur kaldn anlatan mahalle sakinlerinden Mehmet Erin (42), çocuklarla evde oturuyorduk. Yamur yad ve yaklak 15 dakika sonra hayatmda hiç görmediim büyük bir sel basknyla kar karya kaldk. Ben çocuklarm kurtardm. Tam o srada evin tamamna yakn su altnda kald ve ben içerde mahsur kaldm. Köylüler traktörle pencereye kadar ulat ve beni kurtardlar. Bütün bu bunlar saniyeler içerisinde oldu. Hayatmda böyle bir ey görmedim. Açkças çok korktuk. Bu sel felaketinde bir buzam ve çok sayda tavuum telef oldu. Evim büyük bir zarar gördü dedi.

BÜYÜK HASAR OLUTU

Mithat Erin ise 3 ton budaynn sel nedeniyle zarar gördüünü ifade ederek, Önce yamur, ardndan da dolu yad. Sonra evlerimizi ve ahrlarmz su bast. Benim tavuklarm öldü. 3 ton budaym zarar gördü. Evim de zarar gördü. Bir yandan üzülüyoruz, dier yandan canmz kurtardmz için seviniyoruz diye konutu.

Mahalle sakinlerinden Vecdi Cokun, sel meydana geldii srada tüm mahalle sakinleri seferber olduunu anlatarak, unlar söyledi:

Aniden köyü sel bast. Mehmet Erinin içerde mahsur kaldn söylediler. Traktör ile pencereye yanaarak onu aldk. Mahalledeki koyunlar merdivenlerden dama çkartarak oradan da yüksek yerlere tahliye ettik. Bütün köylü seferber olup bir birimize yardm ettik. Yoksa zararmz çok daha büyük olacakt. Köydekilerin baz ar kovan sele kapld. Arlarn tamamnn telef olduunu düünüyoruz. Aniden mahalleyi basan sel sokaktaki 2 traktör römorkunu da sürükleyip götürdü. Korkunç bir olay yaadk.

Ana Sayfaya Git