Selahattin Demirtaş hakkındaki tahliye kararına itiraz

Terör suçlarından yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin dün verdiği tahliye kararına duruşma savcısınca itirazda bulunuldu.

Haberler 04.09.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör suçlarndan yarglanan eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinin dün verdii tahliye kararna duruma savcsnca itirazda bulunuldu.

Demirta, Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesince terör örgütü yöneticilii, terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme suçlarndan tutuklu olarak yarglanyordu.

Mahkeme dünkü duruma sonucunda savunmasn tamamlad gerekçesiyle silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan Demirtan adli kontrol artyla tahliyesine karar vermiti.

Ancak Demirta daha önce stanbul 26nc Ar Ceza Mahkemesince terör örgütü propagandas yapmak suçundan ald 4 yl 8 ay hapis cezas nedeniyle cezaevinden çkamamt.

- Tahliye kararna savcdan itiraz

Edinilen bilgiye göre duruma savcs Mehmet Fatih Özdemir, Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinin verdii tahliye kararna bugün itirazda bulundu.

tirazda Demirtan üzerine atl silahl terör örgütüne üye olmak suçunun, Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 100üncü maddesinde yer alan anayasal düzene ve bu düzenin ileyiine kar suçlardan olduu belirtildi.

Maddede, bu suçun ilendii hususunda kuvvetli üphe sebeplerinin varl halinde tutuklama nedeni var saylabilir denildiine dikkat çekilen itirazda, unlar kaydedildi:

Dosya kapsamnda sann bu suçu ilediine dair kuvvetli suç üphesinin varln gösteren olgularn bulunduu, kovuturma konusu silahl terör örgütüne üye olma suçu bakmndan yasada öngörülen ceza miktar da dikkate alndnda tutuklama tedbirinin ölçülü olduu, bu nedenle de tahliye kararnn yerinde olmad deerlendirilmitir. Açklanan sebeplerle Selahattin Demirtan itirazen tutuklanmasna karar verilmesi talep olunur.

tiraz, Ankara 20nci Ar Ceza Mahkemesince karara balanacak.

Ana Sayfaya Git