Şemdinli savcısı Sarıkaya'ya 10 yıl hapis

ANKARA'da, kamuoyunda 'Şemdinli Savcısı' olarak bilenen eski savcı Ferhat Sarıkaya, tutuklu yargılandığı FETÖ/PDY davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 29.03.2019 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler Savclar Kurulu (HSK) tarafndan FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda meslekten ihraç edilen eski savc Ferhat Sarkaya, Ankara 16nc Ar Ceza Mahkemesinde tutuklu yargland davada hakim karsna çkt. Durumada, sank Sarkayann avukat da hazr bulundu. Mahkeme, dosyaya giren evraklar okuduktan sonra, sann savunmasnn tamamlandn belirterek duruma savcsna söz verdi. Savc, mütalaasnda, Sarkayann silahl terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. Savc, cezann üst snrdan verilmesini talep etti.

ETKN PMANLIKTAN YARARLANMAK STED

Sank Sarkaya, dosya içindeki tüm bilgilerin kendi verdii ifadesi olduunu, bu davada sank deil, tank olmas gerektiini söyledi. Sarkaya, daha önceki celselerde itiraflarda bulunduunu belirterek, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istediini bildirdi. Sank avukat da müvekkilinin ifadelerine katldn belirterek, esas hakkndaki mütalaaya kar savunma için süre talep etmedi.

10 YIL HAPS

Mahkeme heyeti, durumaya verilen aradan sonra kararn açklad. Sank Sarkayaya, FETÖ/PDY terör örgütü üyelii suçundan 10 yl hapis cezas verilirken, etkin pimanlk hükümleri uygulanmad. Sarkayann tutukluluunun devamna karar verildi.

3 KASIM 2018DE TUTUKLANMITI

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2005de Umut Kitapevinin bombalanmas olay ile ilgili dönemin Kara Kuvvetleri Komutan Yaar Büyükantn da suçland iddianameyi hazrlamasyla gündeme gelen eski Savc Ferhat Sarkaya, 2018 Kasmda HSK tarafndan meslekten ihraç edildikten sonra gözaltna alnm ve çkarld mahkemece 3 Kasm 2018de tutuklanmt. Hakknda açlan dava kapsamnda Ankara 16nc Ar Ceza Mahkemesi tarafndan yarglamas yaplan Sarkaya, önceki ifadelerinde, örgütle hiçbir zaman organik bann olmadn, örgüt üyesi suçlamasn kesinlikle kabul etmediini belirterek, Ailemin can güvenlii korkusu ve maddi sorunlar nedeniyle bu örgütün dediklerini yapmak zorunda kaldm demiti.

Ana Sayfaya Git