Senetle araç satmayın dolandırılabilirsiniz

Bingöl’de senetle otomobilini satan bir kişi, sattığı galericinin benzer yöntemle şuana kadar 10 kişi dolandırdığını ve ortadan kaybolduğunu ileri sürdü.

Haberler 09.05.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde senetle otomobilini satan bir kii, satt galericinin benzer yöntemle uana kadar 10 kii dolandrdn ve ortadan kaybolduunu ileri sürdü. Öte yandan dolandrldn iddia eden 3 kiinin ayn ahslar hakknda savcla suç duyurusunda bulunduu ve polisin de çalma yapt örenildi.

Senetle araç satmayn

ddiaya göre, Bingölde yaklak 2 ay önce bir ikinci el oto galeri iletmesi açan ahslar, araçlarn satmak için internete yükleme yapan ve araç almak isteyenlerin parasn alarak dolandrd ileri sürüldü. Ayn yöntemle uana kadar aracn ve parasn kaptrd iddia edilen 10 kiinin bulunduu belirtilirken, bunlardan 3ünün savcla giderek suç duyurusunda bulunduu örenildi. Bingöl l Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi ekipleri de suç duyurusu üzerine üpheli ahslarla ilgili çalma yapt örenildi.

Dolandrldn iddia eti

25 bin TL deerindeki aracn satmak için ikinci el araç sat sitesine ilan verdiini aktaran Ferdi Altunkara, Arabay satmak için internete yükledim ve birkaç saat geçtikten sonra telefonum çald, arayan kii galerici olduunu söyledi. Arac getir müteri var dedi bana, bende aracm alp gittim, görütüm. Tamam olur dediler, arac alabiliriz dediler. 1 aylk senet teklif ettiler bana ya da daha sonra araba alabiliriz dediklerinde bende senet almay kabul ettim.Bana verdiklerini senedin gününün dolmasn beklerken duydum ki, adamlar kayplara karm. Benim gibi yaklak 9-10 kii de ayn ekilde dolandrlm. Kimisi devrini vermi, kimisi para vermi araç getirme karlnda dedi.

Senedin günü dolduunu, galericilerin ortada olmadn ve suç duyurusunda bulunduunu aktaran Altunkara, Biz madur olduk, bakalar madur olmasn.Bu insanlarn biran önce yakalanp tutuklanmasn talep ediyoruz. Bu ahslar hakknda zaten gerekli suç duyurusunda da bulunduk. 3 akraba bir ekilde insanlara güven verip dolandryor. Bizde, bunlara inandk, kandn ve dolandrldk ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git