Serçek, “Tramvay için girişimde bulunacağız”

Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanı Hamza Serçek, Diyarbakır’ın ulaşım sorununun çözümü için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Haberler 10.07.2020 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel Yönetimler Dernei Diyarbakr l Bakan Hamza Serçek, kurulularnn yerel yönetimler ile halk arasnda bir köprü olduunu belirterek, Diyarbakrn ulam sorununun çözümü için Valilik ve Büyükehir Belediyesi nezdinde giriimlerde bulunacaklarn söyledi.

Serçek, dernek binasnda yapt açklamada, Yerel Yönetimler Dernei Diyarbakr l Bakanlnn vatandalara hizmet için kurulduunu ifade etti.

YEREL YÖNETMLER LE HALK ARASINDA ASLINDA BR KÖPRÜ VAZFES GÖRÜYORUZ

2003 ylnda Ankarada kurulan Yerel Yönetimler Derneinin 2018 ylnda 36 sivil toplum kuruluunun bir araya gelmesiyle daha da güçlü hale geldiini aktaran Serçek, Yerel Yönetimler Dernei Birçok ilde ubesi olan çileri Bakanlna bal tüzel bir kurulutur. Amacmz hizmet, gücümüzü halktan alyoruz. Demokrasilerde kalknma yerel yönetimlerde balar. Yerel yönetimler Derneinin amac hizmet gitmeyen köy, belde, mahalle ve ilçelerdeki sorunlar belediyeler ve muhtarlar araclyla çözüyoruz. Yani biz yerel yönetimler ile halk arasnda aslnda bir köprü vazifesi görüyoruz dedi.

Diyarbakrn acil çözüm bekleyen bir dizi sorunlarnn olduuna dikkati çeken Serçek, uzun yllardan bu yana kent gündemini megul eden ve Diyarbakrn trafiini önemli ölçüde rahatlatacak olan tramvay hattnn kurulmas için ne gerekiyorsa yapacaklarn anlatt.

Bu konuda dernek olarak, Valilik ve Büyükehir Belediyesi nezdinde giriimde bulanacaklarn dile getiren Serçek öyle konutu:

DYARBAKIRIN BR EVLADI OLARAK, BU HALKA HZMET ETMEK çN HAZIRIZ

Diyarbakrda ulam yllardan beri kangren haline gelmitir. Ulam sorunu maalesef bugüne kadar çözülebilmi deildir. 10 yl önce kent trafiini rahatlatacak olan tramvay sözü verildi ancak yaplamad. O yllarda herkes bu habere çok sevinmiti. Ancak ne yazk ki bu hizmeti yapan olmad. imdi bizde vatandalarn acil çözüm bekleyen ulam sorununun çözümü için Sayn Valimiz ve Belediye Balan Vekilimiz nezdinde bizlerde giriimlerde bulunacaz. Ulam sorununun halledilmesi için el ele vererek, sorunlar gidermeye çalacaz. Diyarbakrn bir evlad olarak, bu halka hizmet etmek için hazrz.

Son olarak, muhtarlarn vatandaa hizmeti götürmede önemli bir kilometre ta olduuna dikkati çeken Serçek, muhtarlarla birlikte, belediye encümenleri ve tüm vatandalar Yerel Yönetimler Dernei Diyarbakr l Bakanlna davet ederek, demokrasi ve katlmclk ilkesi gerei herkesi derneklerine üye olmaya çard.

Ana Sayfaya Git