Serdar Sement: Pkk, yerel seçimlere sivil infazlarla hazırlanıyor

Siyasi analist Serdar Sement, son operasyonlarla iyice köşeye sıkışan PKK'nın kendisiyle ilgili bu gidişattan memnun olmadığına dikkat çekti.

Haberler 07.07.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NFAZLAR ARTABLR

Bölgede HDPnin mevcut politik baarszlnn da PKKy ciddi derecede rahatsz ettiini belirten Sement, PKK sivil infazlarla Ben mart yerel seçimlerinde etkinliimi sergileyeceim, halktan bu oylar geri alacam, belediyeleri geri almak için ne gerekiyorsa yapacam mesaj veriyor. Politik gerilemeyi durdurup, Mart 2019 yerel seçimlerinde kazanm elde etmek için infazlar balad. çünkü HDP üzerinden PKKnn ciddi kayba urama riski var, bu kayb snrlamak için sivil halk üzerinde korku, terör yaratmak istiyor. Bu yüzden sivil infazlarna tekrar balad, bu artabilir diye konutu.

PKK LE BRLKTE HDP SORGULANIR HALDE

Serdar Sement, Bölgede PKK-sivil halk mesafesinde ayrma söz konusudur. Ayrmann hacim-süreklilik kazanma ve HDP politik desteini riske etme ihtimali PKKy hareketlendirmitir. PKK-sivil halk etkileiminin güncel ileyii ve balam yerine oturtulmaldr dedi. Sement öyle devam etti:

PKK tarihi, bölge halkna uygulad sivil infazlaryla doludur. PKK; insan kayna, para-lojistik temin güçlüü yaad, devletin bölgede güçlendii ve bölge halknn itimadn kazand her bir dönemde sivil infazlarna girimitir. Güncel sivil infazlar bundan baka, yeni eklinde, PKKnn HDPnin bölge dnda artp bölgede zayflayan politik desteini tahkim maksatldr. PKK radarnda HDPnin yerel seçimleri kazanmas vardr. PKK-sivil halk etkileiminde meskn mahal çatmalarnn yol açt tahribat hl devrededir. Bölge sivil halk meskn mahal çatmalarnn yol açt maddi-manevi yoksunluklarla bunun kaynanda PKK srar-kararn unutamamaktadr. çoluk-çocuk sahibi babalarn ailesi önünde silah zoruyla sokann kazdrld, mahremlerinin ihlal edildii hafzalardadr. Bölge halk, meskn mahal çatmalar nedeniyle, PKKnn hayatn tüm alanlarn felç edebilen ileyiini görerek-yaayarak anlam haldedir. Bölge halk için PKK ile birlikte HDP, çkar yol olmak bakmndan ar sorgulanr haldedir.

Sement, Kayyum atanan belediyelerin baarl olmalar, toplum yararna çalma programlar, genç çiftçi destekleri, seçimlerde Ak Parti networklarnn bölge halknn taleplerini karlamada devrede olmalar, Tuncelide istihdam baarl uygulamalar, Batman ve Mardin sulamas, Ilsu barajda su tutulmas, tarmda rekolte düülerine ramen iyi fiyatlamalar, hayvan varlnn iyi para etmesi, bölgede hareketli turizm, ran yönünde kesintisiz-nispi canl snr ekonomisi, Suriyede TSKnn denetime ald bölgelerde balayan sosyo-ekonomik canlanma ve bölge halknn bu canlanmaya eriiminin açk tutulmas, snra örülen duvarn iddia edildii gibi iki tarafta ölü alanlar deil denetimli ve fakat canl etkileime sahip alanlara yol açmas bölge sosyo- ekonomisinin rahatlk deilse de umut üretmesine yol açmtr diye konutu.

HBAR MEKANZMASI BAHANEDR

2 yldr PKKnn il ve ilçe merkezinde eylem yapamadn vurgulayan Sement, hbarlar geçerli bir bahane deil. Krsalda PKK eylemlerine kar yeni yaplanmayla, havadan gözetleme, tam zamanl sahay izleme ve vurabilme teknolojisiyle asker, polis ve jandarma krsalda ihbarlar yüzde 95 gereksizletirdi. hbar mekanizmas bahanedir ifadelerini kulland.

HDP BRçOK LDE BRNCL AK PARTYE KAPTIRDI

AK Parti- MHP ittifak bölgede politik kazanm elde ettiinin altn çizen Sement, PKK, bunu geri çevirmek istiyor. Asl amaç HDPnin oylarn artrmak çünkü bölgede oylar dütü, HDP birçok ilde birincilii AK Partiye kaptrd dedi.

TOKNN BAARISI HALKTA KIRILMAYI SALADI

Meskun-mahal çatmalarnda bölge halknn müthi bir ykm yaadn ifade eden Sement, Bugün 67 bin konut ederinde TOK muazzam bir yaplamay süratle ina etmekte, idare tarihine geçecek rekorlar krmakta, konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu bölge halknda krlmaya yol açt. çünkü bu çatmalara PKK kararl, srarl balatt, devlet müthi bir onarm yapt diye konutu.

OHAL, PKKYI SARSTI

OHAL sürecinde devletin bölgede muazzam bir baar sergilediine dikkat çeken Sement, Bölge halknn uzak hafzasnda, sivil infazlar, derin devlet anlamna geliyordu. Bu süreçte, devlet muazzam bir baar sergiledi. PKK, OHAL baladnda bölge halkna bölgede siyasi soykrm yaanacak dedi. Aksine OHAL çok baarl oldu. Bölge halkndan kaynaklanan veya PKKnn dolayl basksyla OHAL kalkmyor, Ankara çok rahat artlarda kendisi kaldryor. Uzak politik hafza altüst oldu. AK Parti-MHP ittifaknn politik kazanmlar ve OHAL sürecinin böyle yaanmas PKKy sarst deerlendirmesinde bulundu.

PKKNIN KUZEY SURYE ETKNL BEKLENTLER KARILAMADI

PKKnn Kuzey Suriyedeki varlnn korku, kaç ve kendine sahip çkamayan bir yaplanma ortaya çkardn ve halkn üzerinde bunun da etkili olduunu savunan Sement, PKK, CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanl) ile birlikte dünyann en büyük küresel gücünü yanna ald, bu 20 bin dolarlk gelir, müthi bir refah, bar, sükunet mi yaratt? Tam tersine korku, kaç, güvensizlik, geçici, kendine bile sahip çkamayan bir yaplanma ortaya çkard. Bu da PKKy çok geriletti dedi.

Ana Sayfaya Git