Serin ve yağışlı hava geliyor

Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz'de dün, kuzey ve doğu bölgelerde bugün ve hafta sonu görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, pazar akşam saatlerinden sonra ülkeyi terk etmesi bekleniyor

Haberler 21.08.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, dünden itibaren serin ve yal havann etkisine girdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün duyurusuna göre, serin hava, kuzey ve dou bölgeler arlkl olmak üzere kuzeybat kesimlerden balayarak etkisini hissettirecek.

Bugün Marmara ile Bat ve Orta Karadeniz, bugün ve hafta sonu kuzey ve dou bölgelerde görülecek saanak ve gök gürültülü saanan, pazar akam saatlerinden sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Bugün ve hafta sonu Orta ve Dou Karadenizde görülecek saanan, yerel olarak kuvvetli ve yer yer iddetli gerçekleecei tahmin ediliyor.

Bu kapsamda yaplacak meteorolojik uyarlarn ilgililer ve vatandalar tarafndan dikkate alnmas önem tayor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜECEK

Yal sistemle birlikte hava scaklklar, dün ve bugün kuzey ve iç kesimlerde, hafta sonu da dou bölgelerde hissedilir derecede (4-7 derece) azalarak yer yer mevsim normallerinin altna düecek.

Scaklklarn, cumartesi bat kesimlerden itibaren tekrar artaca öngörülüyor.

Üç BÜYÜK KENTTE HAVA DURUMU

Duyuruda, 3 büyük kentte gelecek 3 gün için beklenen hava durumuna ilikin deerlendirmeye de yer verildi.

Buna göre, stanbulda hava bugün ve yarn parçal ve çok bulutlu olacak, kentte aralkl saanak görülecek. Cumartesi günü ya beklenmezken, havann az bulutlu geçecei tahmin ediliyor. 28 dereceye kadar düecek scakln cumartesi günü 31 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Ankarada hava bugün parçal ve yer yer çok bulutlu olacak. Kuzey ve dou ilçelerde yerel olmak üzere ksa süreli saanak ve gök gürültülü saanak öngörülüyor. Dier günler ya beklenmiyor. Hava scaklklarnn 28-29 derece dolaynda seyredecei tahmin ediliyor.

zmirde hava az bulutlu ve açk olacak. 3 gün boyunca ya beklenmiyor. En yüksek scaklklarn 33-34 derece civarnda seyretmesi öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git