Serinlemeleri ölümleri oldu

Dicle nehrine serinlemek üzere giren 2 çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Haberler 04.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Cizre ilçesinde serinlemek için Dicle Nehrine giren 13 yandaki Baran Haykr ve ayn yataki akrabas Roat Noyan, bouldu.

Yaz aylarnda hava scaklnn 55 dereceyi bulduu ve yüzme havuzlarnn olmad Cizre ilçesinde, serinlemek için Yafes Mahallesi Atatürk Parknn yaknndan geçen Dicle Nehrine giren Baran Haykr ve Roat Noyan, vatandalarn gözü önünde akntya kaplarak suda kayboldu. çocuklarn akntyla sürüklendiini gören vatandalar, durumu itfaiye ve salk ekiplerine bildirirken baz vatandalar da çocuklar kurtarmak için nehir sularna atlad.

Atatürk Park yaknnda yaanan olayda vatandalar ve mahalle sakinleri, çocuklar kurtarmak için seferber oldu ancak vatandalarn çabalar sonuç vermeyince olay yerine gelen Cizre Belediyesi Su Alt arama kurtarma Dalgç ekibi, çocuklar bulmak için hemen çalma balatt.

K çOCUK BOULDU

Yaanan üzücü olayn ardndan mahalle sakinlerinin akn ettii Dicle Nehri kysna gelen Cizre Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Faik Arcan, olayla ilgili görevlilerden bilgi ald, çalmalar yerinde takip etti. Dalgç ekipleri ve vatandalarn, kurtarmak için seferber olduu çalmalarda baz vatandalar fenalk geçirince hastaneye kaldrld.

Cizre Belediyesi Su Alt Arama Kurtarma Dalgç ekibi, suda kaybolan Baran Haykr ve akrabas Roat Noyann cesetlerine bir saat süren çalma sonucunda ulat. çocuklarn cenazeleri, olay yerinde bulunan ambulanslarla otopsi için Cizre Devlet Hastanesine kaldrld. Cenazelerin sudan çkarld srada baz kadnlar sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruturma balatld.

Ana Sayfaya Git