Sesimizi duyunuz!

Dağa 17 yaşında kaçırılan kızı için oturma eylemi yapan Süheyla Demir "Kızımı el bebek gül bebek büyüttüm. Kızım kalem tutacağına şimdi silah tutuyor. Herkes bize destek çıksın, çocuklarımızı sapa sağlam onların ellerinden kurtaralım"

Haberler 21.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 80ninci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Süheyla Demir, 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Hayale kavuma ümidiyle Ardan eyleme katldn belirtti.

çocuklarna kavuma ümidiyle 80 gündür oturma eylemlerine devam ettiklerini vurgulayan Demir, çocuklarmz için burada 79 yl da bekleriz. Evimizi barkmz brakp burada oturuyoruz. çocuklarmz sapasalam alp buradan mutlu ayrlmak istiyoruz. Bu emeklerimiz boa gitmez inallah. Bütün aileler umutla bekliyor. dedi.

- Küçük kzm Asmin ile burada bekliyorum

Beraberinde 1,5 yandaki kz Asmini de getirdiini anlatan Demir, unlar kaydetti:

Havalar souk, kzm iki günde bir hasta oluyor. Bir kzm beklerken dierinden olmak istemiyorum. Hakl bir dava için buradayz. Bir anne çocuunu kaybetmi ve buraya gelmi. çocuklarmz zorluklarla büyüttük. Kzm el bebek gül bebek büyüttüm. Kzm kalem tutacana imdi silah tutuyor. Herkes bize destek çksn, çocuklarmz sapasalam onlarn ellerinden kurtaralm. çocuu daa gitmeyen de gelsin yanmzda otursun. Gelsinler ki sesimizi duyuralm.

- Bunlarn peini brakmayacam

Daa kaçrlan 16 yandaki olu için eyleme katlan baba Celil Begda da evladna kavumak için eyleme devam edeceini söyledi.

Terör örgütünün yoksul insanlarn çocuunu kaçrdn vurgulayan Begda, Burada oturan herkes çocuunu istiyor. Burada zengin bir insan yok. Buradan kimse kalkmayacak. Tehditlerden korkmuyoruz. çocuumu getirsinler, buradan kalkaym. Burada öleceimi bilsem dahi bir yere gitmeyeceim. Bunlarn peini brakmayacam. diye konutu.

çocuunun kaçrlmasndan sonra evlerinde huzur kalmadn anlatan Begda, Dier çocuumun psikolojisi bozuldu, çalamyor. Herkes birbirine bakp alyor ve kendi odasna geçiyor. 16-17 kilogram verdim. çimizde ate var. Herkes elini tan altna koysun, bu çocuklara bir çare bulsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git