"Sessiz film" gösterimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikle işitme engelliler, yönetmeni ve oyuncuları işitme engelli olan "Gül Şifresi" adlı filmi izleme imkanı buldu.

Haberler 18.05.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann vatandalar belediye hizmetleri ile buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yan sra sosyal belediyecilik anlay ile yürütülen çalmalar vatandalarn yüzünü güldürüyor.

Bu kapsamda Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte iitme engelliler için Gül ifresi adl filmin gösterimi gerçekletirildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl çocuk ube Müdürü Rfat Mertolu, AA muhabirine yapt açklamada, Diyarbakrda iitme engellilere yönelik ilk defa böyle bir etkinliin yapldn söyledi.

Mertolu, etkinliin youn ilgi gördüünü, yaklak 100 iitme engellinin filmi izlediini belirtti.

- Sosyal belediyeciliin bir gerei

Filmin yönetmeni ve oyuncularnn da iitme engelli olduunu söyleyen Mertolu, Yönetmen Adem Akbulutun da Ankaradan gelerek etkinlie katldn kaydetti.

Mertolu, itme engelli kardelerimizi böyle bir etkinlik düzenleyerek mutlu etme çabas içerisindeyiz. Biz dezavantajl gruplarn her zaman yanndayz. Özellikle engellilere yönelik her türlü yardm ve desteimiz devam edecek. Bu yardmlar sosyal belediyeciliin bir gerei. dedi.

Yönetmen Akbulut da iaret diliyle yapt açklamada, ilk defa geldii Diyarbakr çok güzel bulduunu, kente gelmekten mutluluk duyduunu ifade etti.

Bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyen Akbulut, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine teekkür etti. Akbulut, destek sunulmas halinde güzel projeler ortaya koyabileceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git