Sevgi Evi sitesine iade kararı çıktı!

Kayyum 25 yıllığına "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis ettiği belediye binasını, yeni yönetim geri istedi.

Haberler 24.07.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirme yaplan dönemde alnan, belediyeye ait bir binann, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne Sevgi Evi Sitesi kurulmas için 25 yllna tahsis edilmesi karar, HDPli yönetim tarafndan iptal edildi.

çileri Bakanlnca Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirmenin yapld 2 yl önce merkez Yeniehir ilçesindeki Yeniehir Mahallesinde belediyeye ait, çocuk yuvas olarak hizmet veren 857,29 metrekarelik tanmaz, 25 yllna Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne meclis karar ile tahsis edildi.

BELEDYE KARARI PTAL ETT

31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinde seçilen HDPli belediye yönetimince, bu kararn iptali için 2 Maysta meclis karar alnd.

Karara gerekçe olarak, Belediyemize ait 857,29 metrekarelik tanmaza, kentsel hizmetlerin yerine gerine getirilmesinde bu alanlara ihtiyaç duyulduundan ve belediyemizde gelir kaybna neden olmasndan dolay Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne yaplan tahsisin iptal edilmesine karar verilmitir. ifadesi kullanld.

MÜDÜRLÜK MAHKEMEYE GDYOR

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce, söz konusu binann Engelli ve Yal Bakm Merkezi ile Gündüz Bakm Merkezi olarak hizmet vermesi için Sevgi Evi Sitesi olarak kullanm amacyla proje hazrland.

Projeyle, Diyarbakr mimarisine uygun restore edilecek binada, belirli saatlerde braklacak engelli çocuk ve yetikinler ile yallarn gündüz bakmlarnn yaplmas amaçlanyordu.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yürütmenin durdurulmas talebiyle mahkemeye bavurdu.

Ana Sayfaya Git