Sevgileri sessiz dünyalarının "dili" oldu

Diyarbakır'da 17 yıl önce aşık olan ve ailelerinin desteğiyle dünyaevine giren Nermin ve Bedri Zengin çifti, birbirlerinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü işaret diliyle kutladı.

Haberler 15.02.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 17 yllk evli iitme engelli Nermin ve Bedri Zenginin birbirlerine olan sevgisi, sessiz dünyalarnn adeta dili oldu.

Arkadalarnn tavsiyesi üzerine 17 yl önce katldklar, bir dernek tarafndan düzenlenen iaret dili kursunda tanan ve ak olan 39 yandaki Nermin ve 45 yandaki Bedri Zengin, ailelerinin de desteiyle dünyaevine girdi.

Sevgilerine engel tanmayan çift, evlilikleri boyunca sessiz dünyalarnda hep gönüllerinin sesine kulak verdi.

çiftin mutluluu 2 yl sonra kzlarnn, 12 yl sonra da erkek çocuklarnn dünyaya gelmesiyle taçland.

çocuklarn kucaklarna almann mutluluunu yaayan Zengin çifti, her türlü engele sevgilerinin gücüyle göüs gererek evlatlarn büyüttü.

Ailece mutlu bir yaam süren çift, birbirlerinin 14 ubat Sevgililer Gününü de iaret diliyle kutlad.

- Engelimiz sevgimizin önüne geçmedi

Nermin Zengin, iaret dili tercüman araclyla yapt açklamada, çok mutlu bir hayatlar olduunu belirtti.

çocuklarnn bakmnda ailesinin büyük destek verdiini ifade eden Zengin, Evlenince bir süre annemle beraber kaldk. itme engelli olmamz sevgimize engel olmad. Engelimiz sevgimizin önüne geçmedi. Eimle çocuklarmz büyüttük. Bazen ekonomik sorunlar yaadk. Ancak evlilik sürecinde baka hiçbir problem yaamadk. ifadelerini kulland.

Nermin Zengin, doum günü, evlilik yl dönümü ve sevgililer günü gibi özel günleri hep ailece kutladklarn da aktard.

Hasta olduklarnda birbirlerine destek olduklarn belirten Zengin, unlar kaydetti:

kimiz de iitme engelli olduumuz için çok iyi anlaabiliyoruz. Eer birimiz iitme engelli, dierimiz olmasaydk sorun yaayabilirdik. Hayatmz gayet güzel geçiyor. Bugün sevgililer günü, eim bana hediye getirdi. Mutlu oldum, sevindim. Mutluluk ve huzurumuzun daim olmas için her gün Allaha dua ediyorum. Bu anlarmz hiç bitmesin. Sevgimiz daim olsun istiyoruz.

- Eime kar sevgim hep artt

Bir restoranda açlk yapan Bedri Zengin de evliliin müterek olduunu, ev ilerinde eine yardmc olduunu belirtti.

Bir dernekte iaret dilli eitimi alrken tant ei ile ailelerin desteiyle evlendiklerini aktaran Zengin, 17 yldr evliyiz. Eime kar sevgim hep artt. Engelimiz birbirimize olan sevgimizi azaltmad, aksine artrd. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git