Sevincini paylaştı

Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı, 5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye Kaya'ya kavuşan anne Hüsniye Kaya, evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Haberler 27.12.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, uruna HDP il binas önünde oturma eylemi yapt 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Mekiyeye kavuan anne Hüsniye Kaya, evlat nöbetini sürdüren ailelere ziyarette bulundu.

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 115inci gününde devam ediyor.

Merkez Balar ilçesinden 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz için oturma eylemine katlan ve ald müjdeli haberle evladna kavuan anne Hüsniye Kaya ve ei Hüseyin Kaya, sevinçlerini Diyarbakr anneleri ile paylamak için HDP il binas önünde gitti.

Evlatlarna kavuma ümidiyle oturma eylemi yapan anne ve babalar Kaya çiftini tebrik etti. Anne Kayann annelerle kucaklat, onlara eylemlerini sürdürmeleri tavsiyesi yapt bulumada, duygusal anlar yaand.

- nallah dier aileler de çocuklarna kavuur

Hüsniye Kaya, yapt açklamada, oturma eylemi sayesinde kzna kavutuunu belirterek, dier ailelerin de bu konuda kararl olmas gerektiini söyledi.

Kaya, Ben kzma kavutum. Allah Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmzdan raz olsun. nallah dier aileler de çocuklarna kavuur. Dier aileler için de dua ediyorum. Bu mutluluu onlarn da yaamasn istiyorum. dedi.

- Dünyalar bizim oldu

Anne Songül Altnta, kaçrlan olu Müslüm için oturma eylemi yaptn ifade ederek, Hüsniye Kayann evladna kavumasna çok sevindiklerini belirtti.

Üçüncü kez bu sevinci yaadklarn aktaran Altnta, Hüsniye arkadamzn da kz geldi, dünyalar bizim oldu. Dars hepimizin bana. diye konutu.

Altnta, oturma eylemi sayesinde bu ailelerin çocuklarna kavutuuna iaret ederek, öyle konutu:

Bu çocuklarn gelmeleri birçok kiiye ders olsun. Diyorlard ya O anneler bouna orada oturuyor diye. Hani gerçek deildi. Bizim duygularmz gerçektir. Evlatlarmza hasretiz ve evlatlarmz istiyoruz. Hüsniye Kayann ziyaretinden memnuniyet duyduk. Benim olum gelmi gibi oldu. Kimin çocuu gelirse gelsin, o anne ile ayn duygular yayor, çok seviniyoruz. Bir çocuk annesine, babasna kavuunca dünyalar bizim oluyor.

- Dars bizim bamza

Ardan 4 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz çidem için gelerek oturma eylemine katlan baba Yasin Kaya, Hüsniye Kayann da evladna kavumasyla umutlarnn daha da arttn dile getirdi.

çok sevinçli olduklarn söyleyen Kaya, Dars bizim bamza. Sanki kzm gelmi gibi seviniyorum. Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmz bir gün bizi de arayp Kznz geldi diyecek. Bunun için dua ediyoruz. ifadelerini kulland.

- Daha da umutlandm

Ardan daa kaçrlan kz Hayal için eyleme katlan Süheyla Demir, 115 gündür evlatlar için nöbet tuttuklarn kaydetti.

Bugün yine mutlu bir haber aldklarn belirten Demir, Hüsniye teyzenin de kz geldi, çok sevindik. Kz olunca daha da umutlandm. imdiye kadar erkekler kaçabiliyor diyordum. Kzlardan umudumuz yoktu. 115 gündür evimizi, çocuklarmz geride braktk, burada oturuyoruz. Gerçekten çok mutluyum, duygularm ifade edemiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git