Seyahat edenlerin yeni gözdesi: "Vangölü Ekspresi"

Ankara-Tatvan seferini yapan Vangölü Ekspresi, dağların yamaçlarından ve doğal güzelliklerin arasından adeta süzülerek yerli ve yabancı yolcularına eşsiz güzellikteki manzaralar eşliğinde seyahat imkanı sunuyor.

Haberler 22.05.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara-Tatvan seferini yapan Vangölü Ekspresi, vatandalardan youn ilgi görüyor.

Dalarn yamaçlarndan ve doal güzelliklerin arasndan adeta süzülerek gelen Vangölü Ekspresi, yerli ve yabanc yolcularna esiz güzellikteki manzaralar eliinde seyahat yapma frsat veriyor.

Ankara, Krkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elaz, Bingöl ve Mu güzergahlarndan geçerek Bitlisin Tatvan ilçesine gelen Vangölü Ekspresi, kentin ve bölgenin turizmine de büyük katk sunuyor.

Farkl illerden ekspresle Mu Garna gelen yolcular, ilk önce baharn geliiyle renk cümbüüne dönüen Mu Ovasnn doal güzellikleriyle karlayor.

Yolcular, ayrca Bitliste yemyeil tabiatn yan sra önemli turizm potansiyeline sahip Atatürk ve Nemrut Da ile Van Gölünün esiz manzarasnn tadn çkaryor.

8 vagon ve 320 yolcu tama kapasitesine sahip Vangölü Ekspresini tercih eden yolcular, doa ile iç içe yaptklar seyahat boyunca karlatklar yerleim yerlerinin ve doal güzelliklerin fotoraflarn da çekmeyi ihmal etmiyor.

- 4 ayda 13 bin 232 yolcu tand

TCDD Tamaclk A Yolcu Servisi Müdür Yardmcs Yücel Arcan, AA muhabirine yapt açklamada, Vangölü Ekspresinin haftann iki günü Ankara ve Tatvan arasnda yolcu tadn söyledi.

Ekspresle yolculuun son zamanlarda daha fazla tercih edilmeye balandn anlatan Arcan, öyle dedi:

Yolcu says az gibi görünüyor ama doluluk oranmz iyi. Tercih edenlerimiz var. Yöre insan da trene önem vererek tercih ediyor. çok güzel bir güzergah. Elaz, Mu ve Tatvan arasnda manzara çok güzel. Trenimizin manzaras... Güzel yerlerden geçiyor. Gerçekten son dönemde bir akm var. Dou Ekspresi ile balad. imdi de Vangölü Ekspresi. Bu yln ilk 4 aynda Vangölü Ekspresi ile 13 bin 232 yolcu tamz. Hem biz hem de yolcularmz bu tutkudan memnun ve devam etmesini diliyorum.

Trende klimal pulman, kuet ve kompartman tipi vagonlarn yer aldn kaydeden Arcan, hijyen konusunda da gerekli önlemlerin alndn ifade etti.

- Doann içinden geçiyorsunuz

Ekspresle seyahat eden üniversite örencisi Uur Baysal da yolculua Krkkalenin Irmak ilçesinden baladn belirterek, Tatvana kadar 24 saat sürüyor. Vangölü Ekpresine üçüncü biniim. lk bindiimde çok memnun kaldm. Ondan sonra da binmeye devam ettim. Mümkün olduunca ve tren yolu olduu müddetçe bineceim. Denemek lazm çünkü restoran ve yatma imkan var. Birçok yeri görüyorsunuz, doann içinden geçiyorsunuz. Herkesin denemesini isterim. diye konutu.

Mehmet Uygun da otobüs yolculuunun yorucu olduunu anlatarak, unlar söyledi:

Eim hamile olduu için trene binmeye karar verdik. Otobüs yorucu olaca için treni tercih ettik. Hem sarsnts az hem de odalar çok güzel ve rahat. Memnunuz. Ekspresin tekrar sefere balamasndan memnunuz. Otobüsler tren kadar konforlu deil. 24 saat sürmesine ramen treni tercih ediyoruz. Personeli iyi. Haftada iki sefer yaplyor ancak her gün seferlerin olmas bizi mutlu eder. Bu saysnn artrlmasn istiyoruz. Hzl tren seferleri de Dou Anadolu Bölgesine gelse gayet memnun kalrz.

Aye Uygun da eiyle ilk defa trene bindiklerini ifade ederek, çok güzeldi. Otobüsle gidemedik. Yükseklik korkusu olduu için de uçaa binemedik. Bu nedenle treni tercih ettik ama memnun kaldk. Bundan sonra da binmeyi düünüyoruz. Daha uzun seferlerde tekrar binmeyi düünüyoruz. çok güzel doal güzelliklerin içinden geçtik. Görsel bir ortamda seyahat ettik. görüünü paylat.

- Seyahati bu manzaraya bakmak bile özel klyor

Mustafa Ersin güzar da trene Kayseriden bindiini ve doktora bavurusu yapmak için rana gideceini kaydederek, çok güzel manzaralar. Hizmet gayet yerinde ve çaraflar temiz. çikolata, bisküvi ve su ikram var. Personel güler yüzlü. Hepsine teekkür ediyorum. Gayet memnunum. Trenle seyahat etmeyi seviyorum. Seyahati sadece yatmak veya temiz çaraflar deil, bu manzaraya bakmak bile özel klyor. ifadelerini kulland.

Samsunlu Mutlu Acar da Ankarada yaadklarn ancak Bitlisli eiyle ilk defa trenle yolculuk yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Bizim için güzel ve deiik bir deneyim oldu. Deiik bir atmosfer. Herkese tavsiye ederiz. diyen Acar, öyle devam etti:

Otobüs ve uçak yolculuundan uzun sürüyor ama rahatlkla gidilebilecek, ev ortamnda bir atmosfer. lk defa bindik. Bir ev ortam gibi. Yataklarmz, buzdolab, oda, lavabolar ve priz dahi var. Her eyi rahatlkla kullanabiliyorsunuz. çok farkl bir ey. Doann içinden geçiyorsunuz. Bütün güzellikleri görüyorsunuz. Özellikle k seyahati çok farkl olur. Biraz daha tantm yaplabilir ve devletimiz desteklerse çok daha güzel bir kültür turizmi oluabilir ama buna öncelikle halkmz inanmal.

Yerel halkmz kullanrsa turizm daha fazla patlar. Bunu sosyal medyada daha fazla paylamak gerekiyor. Paylatm fotoraflar gören ve tren yolculuu yapmak isteyen birçok arkadam var.

Ana Sayfaya Git