Şeytan üçgeninde büyük operasyon

Dicle'deki yasağın kalkmasından sonra şeytan üçgeni olarak ifade edilen Lice, Hani ve Kocaköy bölgesinde, başlatılan hava destekli operasyon nedeniyle; 8 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 14.11.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Valilii, Lice, Hani ve Kocaköy lçesine bal daha önce köy statüsünde olan 8 mahallede PKKll teröristlere yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokaa çkma yasa ilan etti.

Valilik tarafndan yaplan açklamada, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplar ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

HAN, LCA VE KOCAKÖY ÜçGEN

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Lice lçesine bal olan; Güçlü Köyü ve Gömeç Köyü, Hani lçesine bal olan; Krm Köyü, Gökçe Köyü, Yayvan Köyü ve Soylu Köyü ile Kocaköy lçesine bal olan; Yazköy köyü ve aklat Köyü sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 13 Kasm 2016 günü saat 05.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

SLVANDAK OPERASYON

Öte yandan, Silvan Cumhuriyet Basavclnca sürdürülen terör örgütüne yönelik yürütülen soruturma kapsamnda haklarnda yakalama karar verilen 21 kii, lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince yaplan çalma sonucu gözaltna alnd.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 13 kiiden 2si tutukland, 11i adli kontrol artyla serbest brakld. Dier 8 üphelinin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git