SGK'da e-Fatura dönemi

Sosyal güvenlik sistemini daha çağdaş standartlarda yürütmeyi ve insan odaklı hizmet anlayışını artırmayı amaçlayan SGK'da, 1 Ekim itibarıyla e-Fatura uygulamasına geçildi

Haberler 03.10.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK), sosyal güvenlik sistemini daha çada standartlarda yürütmek ve insan odakl hizmet anlayn artrmak amacyla 1 Ekim itibaryla elektronik fatura (e-Fatura) uygulamasna geçildi.

Kurumdan yaplan yazl açklamada, e-Fatura kullanan salk hizmet sunucular ve dier mükelleflerin yeni uygulama kapsamnda 1 Ekimden itibaren SGKya gönderecekleri faturalar, elektronik ortamda düzenlemeleri gerektii belirtildi.

Elektronik fatura uygulamasna kaytl olmayan salk hizmet sunucular ve dier mükellefler açsndan herhangi bir deiikliin söz konusu olmad vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

e-FATURA DÖNEM

Yeni uygulama kapsamnda, faturayla ilgili ilemlerin ilgili kanun ve mevzuat çerçevesinde yürütülebilmesi açsndan Maliye Bakanlnca belirlenen format ve standartlara ilave olarak format ve standartlar (özel alanlar) belirlendi. Elektronik fatura uygulamas, fatura içerii, fatura düzenleme süresi, inceleme, fatura eki belge düzenlenmesi ve teslimi gibi hususlarda bir deiiklik getirmediinden, ilgili mevzuat çerçevesinde hareket edilecek. Gönderilecek e-Faturalar özel formata uygunluk açsndan SGK tarafndan kontrol edilecek, belirlenen formata uygun olmayan faturalar kabul edilmeyecek. Uygulamann skntsz yürütülebilmesi ve herhangi bir cezai yaptrm ile karlalmamas için e-Fatura uygulamasna kaytl olan mükelleflerin, SGK tarafndan yaplan duyurular takip etmesi ve zorunluluklara uymas gerekecek.

Ana Sayfaya Git