Su israfı

Dijital Dergicilik Okulu öğrencileri, küresel ısınma ve su israfına dikkat çekti

Haberler 09.01.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn i birliiyle Dijital Jenerasyon Dernei tarafndan düzenlenen Dijital Dergicilik Okulu örencileri, hazrladklar Kolonya adl derginin 3. saysnda küresel snma ve iklim deiikliine dikkat çekti.

lk saysnda Kovid-19 ile ilgili meseleleri, ikinci saysnda da Ramazan ay bilinci ve bayramlar konu edinen dergi, son saysnda hazrlad içeriklerle, bilinçsiz su tüketiminin önüne geçmek ve farkndalk oluturmak amacn tayor.

Derginin genel yayn yönetmenliini üstlenen Gizemnur Köse, giri yazsnda unlar kaydetti:

Koronavirüs salgn bize bir kez daha salkl yaamn bizim için ne kadar önemli olduunu ac bir ekilde öretti. Salkl bir yaam için doann korunmasna ihtiyacmz var. Dijital Dergicilik Okulu örencileri sizler için, küresel snma, kuraklk ve bilinçsiz su tüketimi konularndaki filmleri, belgeselleri ve aratrma yazlarn, divan edebiyatmzdan günümüz edebiyatna varncaya kadar su temal eserleri incelediler. Yaz, iir ve çizimleri ile bilinçsiz su tüketiminin önüne geçmek, farkndalk oluturmak için eserlerini eitimlerinin bir parças olan dergi ile sizlere sunmaktalar. Kaynaklar snrsz deildir. Salmz için, geleceimiz için, maske, mesafe, temizlik ve bilinçli tüketim diyoruz. Unutmayn bu esiz dünya benim, senin ve hepimizin.

Sude Yarbasann da editörlüünü gerçekletirdii dergide, Küresel Isnmann nsan Salna Etkileri, Küresel Isnmaya Kar Alnmas Gereken Önlemler, klim Deiiklii Gerçek Mi?, klim Deiikliinin Hayvan Göçleri Üzerine Etkisi ve Küresel Isnmada nsan Faktörü gibi birçok konu ele alnd.

Toplam 56 sayfadan oluan dergide ayrca bu ay, Devlet Su leri Genel Müdürü Kaya Yldzla yaplan bir söylei okurlarn dikkatine sunuluyor.

Kolonya dergisi ve örencilerinin hazrladklar 170ten fazla dergi, dijitaldergicilikokulu.com adresinden ücretsiz olarak okunabiliyor.

Dijital ortamda sürdürdüü eitimlerle yeni editörler, yeni genel yayn yönetmenlerini kültür camiasna kazandrma amacyla balatlan okula, 2021 bahar dönemi eitimleri için son bavuru tarihi 15 Ocak olarak belirlenmiti.

Bavurular, dijitaldergicilikokulu.com ve dijitaljenerasyon.org adresinden ücretsiz yaplabiliyor.

Ana Sayfaya Git