Sibirya yüksek basıncı Türkiye'yi "teğet geçecek"

Balkanlar ve Orta Avrupa başta olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde yoğun kar yağışına yol açacak Sibirya yüksek basıncı, Türkiye genelinde önemli bir sıcaklık düşüşüne neden olmayacak.

Haberler 25.02.2018 - 12:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürü smail Güne, Avrupada souk hava ve kuvvetli yalara neden olmas beklenen Sibirya yüksek basncnn Türkiyede hava scaklklarnda önemli bir düüe yol açmayacan belirtti.

Genel Müdür Güne, Avrupada souk hava ve yer yer kuvvetli yalara sebep olmas beklenen Sibirya yüksek basncnn Türkiyeye etkilerine ilikin açklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde lk, bat ve iç kesimlerde aralkl olarak hafif yal devam eden havann, yarn öle saatlerinden itibaren yerini Orta Akdenizden gelen yeni bir serin ve yal sisteme brakacan ifade eden Güne, Bu sistemin Pazar günü akam saatlerinden sonra douya hareketi ve Pazartesi günü dou bölgelerde etkili olmas ancak Pazartesi günü ülkemizin batsnn yeni bir sistemin etkisi altna girmesi bekleniyor. dedi.

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklarnda bugün önemli bir deiiklik olmasnn beklenmediini aktaran Güne, kuzeybat kesimlerden balayacak ya ile beraber kuzeyli rüzgarlarn da etkisiyle hava scaklklarnda Pazar günü iç ve batda 4 ila 8, Pazartesi günü ise dou bölgelerde 2 ila 5 derece azalma olacan söyledi.

Hafta ortasna kadar hava scaklklarnn mevsim normalleri civarnda seyredeceini vurgulayan Güne, unlar kaydetti:

Kuzey ve Orta Avrupada oldukça souk ve güneyinde yer yer kuvvetli yalara sebep olmas beklenen bu gelen yal hava kütlelerinin, ülkemiz genelinde önemli bir scaklk düüüne neden olmas beklenmemektedir. Sibirya yüksek basnç merkezinin bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Avrupann tamamna yakn ksmnda etkili olaca ve Orta Akdeniz üzerinde ise alçak basnç merkezi oluaca beklendiinden hava scaklklarnn mevsim normallerinin 10-20 derece altna düecei tahmin ediliyor.

Balkanlar ve Orta Avrupa bata olmak üzere Avrupann büyük bölümünde kuvvetli ve yer yer youn kar yalar görülmesi ve ve kar kalnlnn 50-100 santime ulamas bekleniyor. Yurdumuzda ise bu sistemden Pazar ve Pazartesi günleri Trakyann kuzey kesimleri ile iç bölgelerimizdeki yüksek rakml yerler etkilenecek, bin 200 metrenin üzerindeki yerlerde kar ya görülebilecektir. Ancak ülkemiz kuvvetli bir souma ve kar ya almasa da bol miktarda yamur ve saanak eklinde yalar görülecek.

Ana Sayfaya Git