Sıcak hava dalgası geliyor

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-7 derece üstüne çıkacak.

Haberler 03.07.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin güney, iç ve bat bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava scaklklarnn yarndan itibaren gelecek hafta ortasna kadar daha da artmas ve mevsim normallerinin 5-7 derece üzerine çkmas bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarya göre, Türkiye bir hafta boyunca Basra Alçak Basnc nedeniyle scak havann etkisinde kalacak. Yurdun kuzeydou kesimleri haricinde ya öngörülmüyor.

Dou Karadenizin iç ve Dou Anadolunun kuzeydou kesimlerinde öleden sonralar ksa süreli mevzi gök gürültülü saanak geçileri tahmin ediliyor. Dier yerlerde havann genellikle az bulutlu ve açk geçmesi bekleniyor.

Yurdun güney, iç ve bat bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava scaklklarnn yarndan itibaren gelecek hafta ortasna kadar daha da artmas ve mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Ankara, stanbul ve zmirde bir haftalk süreçte ya beklenmezken, 3 ilde havann parçal ve az bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Ankarada hava scaklnn 33-36, stanbulda 31-34, zmirde 34-37 dereceleri bulmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git