Sıcak havada meraya akın

Sıcak hava nedeniyle sürü sahipleri hayvanlarını merada otlatmaya devam ediyor

Haberler 15.01.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hava scaklnn normallerin üzerinde seyretmesi nedeniyle sürü sahipleri hayvanlarn hala merada otlatyor.

Her yl aralk ve ocak aylarnda scakln dümesiyle allara alnan küçükba hayvanlar, bu yl scakln mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yasz gün saysnn fazla olmas nedeniyle merada otlatmaya devam ediyor.

50 GÜNDÜR KOYUNLARIMIZ MERADA

Bismil ilçesinin krsal Güroluk Mahallesinde koyun yetitiricilii yapan Fikri Sertkaya, her yl bu mevsimde havalarn souk ve yal geçmesi nedeniyle hayvanlarn alda beslediklerini, bu yl ise hayvanlarn merada kalma süresinin uzadn söyledi.

Mevsim güzel geçtii için yaklak 50 gündür koyunlarmz merada. Hava scakl, yeni doan kuzularn salkl büyümesine de katk salyor. Kuzular scak havadan dolay hastalanmyor. diyen Sertkaya buna ramen kuraklk riskine kar ya beklediklerini aktard.

KAR VE YAMUR YAMASINI çOK STYORUZ

Yetitirici Fethi Göksu da bu yl havalarn scak geçmesiyle koyunlarn sabahtan akama kadar merada otlattn belirterek, Bu bahar havasnn bize çok faydas var. Ancak yine de ya bekliyoruz. Kuraklk olursa zarar olur. Kar ve yamur yamasn çok istiyoruz. eklinde konutu.

Diyarbakr Koyun ve Keçi Yetitiriciler Birlii Bakan Abdullah çetinkaya, hava scaklnn devam ettiini belirterek, yan düük olmasndan duyduklar üzüntüyü dile getirdi.

çetinkaya, Söz konusu durum u an için hayvan sahiplerinin yararna görünse de bir an önce yamur yamas için dua ediyoruz. çünkü yamurun yamamas ve olas bir kuraklk durumunda yem ve saman fiyatlar çok yükselir. Bu da yetitiricilerin maliyetini ciddi anlamda artrr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git