Sıcak temas!

Mardin’de PKK'lılarla sağlanan sıcak temasta 2 asker yaralanırken, bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. Yeşilli ilçesinde ise PKK'lıların yola tuzakladıkları bombanın infilakı sonucu iki polis hafif yaralandı.

Haberler 25.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Ömerli lçesi krsalnda PKKllar ile güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada 2 asker yaraland. Valilik, operasyonlarn devam ettii krsaldaki 12 mahallede sokaa çkma yasa ilan etti. Yeilli lçesinde ise PKKllar, yola tuzakladklar el yapm patlaycy, polis aracnn geçii srasnda infilak ettirdi. Aracn geçiinden sonra meydana gelen patlamada hafif ekilde yaralanan 2 polis, olay yerinde ayakta tedavi edildi.

Ömerli- Nusaybin ilçeleri arasnda ve Ömerli lçesine bal Kaynakkaya Köyü krsalndaki Ömeryan bölgesinde dünden bu yana devam eden operasyonda güvenlik güçleri ile PKKl teröristler arasnda zaman zaman scak temas saland belirtildi. Bugün devam eden aramalar srasnda, PKKl teröristlerin açt ilk atete 2 asker yaraland. Yaralanan askerler çatma bölgesinden alnarak, Diyarbakr Devlet Hastanesine kaldrld. Yaral askerlerin tedavisi devam ederken, bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla balatlan hava destekli operasyonlar devam ediyor. çatma sonras Kaynakkaya Köyü krsalnda düzenlenecek operasyon öncesi sokaa çkma yasa ilan edildi.

SICAK TEMAS SALANDI

Mardin Valiliinden yaphlan açklamada, operasyon icra edilecek bölgede yaayan vatandalarn can ve mal güvenliini salamak amacyla; 5442 Sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince bugün saat. 09.30 itibari ile Ömerli lçesine bal olan Kaynakkaya, Pnarck, Havuzba, kipnar, Kömürlü, Kayagöze, Harmankaya, Talca, Ikdere, Ovaba, Duygulu ve Heybeli krsal mahalleleri ile snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

POLS ARACINA SALDIRI

Olay, önceki gece saat 21.20 sralarnda Yeilli lçesinde meydana geldi. lçede devriye görevi yürüten polis zrhl aracnn geçii srasnda PKKl teröristler, yola tuzaklad el yapm patlaycy infilak ettirdi.

BOMBALI TUZAK

Zrhl aracn geçiinden sonra meydana gelen patlamada 2 polis hafif ekilde yaraland. Patlamann ardndan bölgeye takviye ekipler ile salk görevlileri sevk edildi. Yaral 2 polis, olay yerine gelen salk görevlilerince ayakta tedavi edildi.

Patlama nedeniyle Yeilli karayolu bir süre trafie kapatld. Yaplan incelemenin ardndan karayolunda trafik ak normale dönerken, çevrede balatlan geni kapsaml operasyon devam ediyor.

Ana Sayfaya Git