Sıcaklar artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için sıcak hava uyarısı geldi. Hava sıcaklıkları hafta boyunca Marmara Bölgesi'nde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle 11.00-16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haberler 02.08.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüü stanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyar Merkezinden yaplan açklamaya göre, bölgede hava scaklklarnn artmas bekleniyor.

Bölgede, scaklklarn hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecei öngörülüyor.

Günün en yüksek hava scaklklarnn stanbulda 34-38, Yalovada 30-32, Tekirdada 31-32, Sakarya ve Kocaelinde 37-39, Krklarelinde 36-40, Edirnede 38-41 derece civarnda seyredecei tahmin ediliyor.

Hafta boyunca bölgede etkili olmas beklenen scak hava dalgas nedeniyle öle saatlerinde (11.00-16.00 saatleri arasnda) bata yallar, çocuklar ve kronik rahatszl olan vatandalarn, scak çarpmasna kar dikkatli ve tedbirli olmalar gerekiyor.

VAN çN SEL VE SU BASKINI UYARISI

Öte yandan Meteorolojiden Vann dou ilçelerinde kuvvetli ya nedeniyle oluabilecek sel ve su basknlarna kar dikkatli olunmas uyarsnda bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bölge genelinde hava parçal yer yer çok bulutlu olacak, aralkl saanak ve gök gürültülü saanak görülecek.

Hava scaklklarnn mevsim normallerinde olaca bölgede, rüzgar dou ve kuzeydoudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

l merkezleri için beklenen en yüksek scakln Muta 34, Hakkaride 30, Bitliste 28 ve Vanda 27 derece olmas bekleniyor.

DOU ANADOLUDAK 5 LDE AN SEL, YILDIRIM VE KUVVETL RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, Erzurum, Kars, Ardahan, Ar ve Idrda ani sel, su baskn, yldrm ve kuvvetli rüzgar uyarsnda bulundu.

Erzurum Valiliinden yaplan açklamada, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüü Tahmin ve Uyar Merkezinin, Dou Anadolunun dousunda saanak ve gök gürültülü saanan etkili olacan bildirdii belirtildi.

Yalarn gün içinde Erzurumun güney ve dou ilçelerinde, Kars ve Ardahan çevrelerinde, Ar ve Idrn güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmas beklendii aktarlan açklamada, meydana gelecek ani sel, su baskn, yldrm, yerel dolu ve ya annda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas istendi.

Ana Sayfaya Git