Sıcaktan bunalanlar yapay gölette serinliyor

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da sıcaktan bunalan kimi vatandaşlar yapay gölette su kayağı ve deniz bisikletiyle gezinti yapma imkanı buluyor.

Haberler 02.08.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en scak illerinin banda gelen anlurfada scaktan bunalanlar, yapay gölette su kaya ve deniz bisikletiyle gezinti yapma imkan buluyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan GAP Vadisinde faaliyete açlan Sukay tesisi, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin tercihi oluyor. Restoran ve kafeteryann da bulunduu tesiste ziyaretçiler yapay gölet çevresinde dinlenip su kaya ve deniz bisikleti kullanma ans buluyor.

BELTUR A Genel Müdürü Levent Kama, gazetecilere açklamasnda, ülke genelindeki 10 Sukay tesisinden birinin anlurfada olduunu söyledi.

Geçen yl hizmete açlan tesisin özellikle scaktan bunalanlarn tercihi olduunu ifade eden Kama, Scaktan bunalanlar buraya gelip dinleniyor. Böyle bir tesis burada olduu için anlurfallar çok ansl, ziyaretçilerimiz su kaya, deniz bisikleti ve kanoyla gezme ans buluyor. Bunun yannda su kaya kurslar düzenliyoruz. diye konutu.

Ziyaretçilerden Mehmet Turna ise Adyamandan geldiini belirterek, Scak havada serinleme, nefes alma imkan bulduk. dedi.

Ana Sayfaya Git