Şiddet mağduru kadınlar meslek sahibi oluyor

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, açtığı kurslarda şiddet mağduru kadınları meslek sahibi yapıyor.

Haberler 26.11.2017 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn ve Gençlik Hizmetleri Daire Bakanl, iddet maduru kadnlar için meslek edindirme kurslar açt. Kursa devam eden, diki nak, kyafet tasarm, kalp çkarma, kesim ve dikim makinesi gibi eitimler verilen kadnlarn meslek sahibi olmalar salanyor.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentte çok yönlü deiim ve geliim için çalmalarn sürdürdüklerini dile getiren Yaman, görevde olduklar bir yl içinde vatandalarn mutluluunu tesis edecek ilere imza attklarn belirtti.

SOSYAL SORUMLULUK

Sosyal sorumluluk çalmalarnda dezavantajl gruplara öncelik verdiklerini kaydeden Yaman, meslek sahibi yaparak kadnlarn ayaklar üstünde durmaya yardmc olduklarn aktard.

Yaman, iddete maruz kalm kadnlarmzn ayaklar üzerinde durmalarn salamak için kurslar açarak, onlar meslek sahibi yapyoruz. dedi.

Büyükehir Belediyesi Kadn ve Gençlik Hizmetleri Daire Bakanl ube Müdürü Pnar Barun da kurslarda iddet maduru kadnlara öncelik tandklarn belirterek, iddet maduru kadnlarmz psikolojik olarak rahatlyorlar. Sosyal etkinliklere de götürerek sosyallemelerini salyoruz. ifadelerini kulland.

Eitmen Emine Ayanolu, kurslara devam kadnlarn bir tekstil fabrikasnda çalabilecek kapasiteye sahip olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git