Şifa arayanların uğrak mekanı "Diyadin kaplıcaları"

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki kaplıcalar, cilt hastalıkları başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiğine inanılan suyuyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberler 13.08.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arnn Diyadin ilçesinde bulunan kaplcalar, cilt hastalklar bata olmak üzere çeitli rahatszlklara iyi geldiine inanlan suyuyla ziyaretçilerini arlyor.

Ar kent merkezine 50 kilometre uzaklkta yer alan ve birçok bölgesinde kaplca kaynaklar bulunan Diyadin, Dou Anadolunun önemli turizm mekanlar arasnda yer alyor.

Kaplca sularnn çkt bölge, son zamanlarda artan jeotermal kaynaklarla kurulan tesisler ile kaplcalardan kurulmu ehri andryor.

çevre illerden ve Türkiyenin farkl bölgelerinden binlerce ziyaretçinin gelip çeitli rahatszlklarna ifa arad kaplcalar, bölgenin en sk tercih edilen turizm alanlarnn banda geliyor.

Kaplca iletmecisi Orhan Özden, AA muhabirine yapt açklamada, kaplcalarn son zamanlarda youn ilgi gördüünü söyledi.

Bölgeden çkan kaplca sularnn dünyaca ünlü sulardan olduunu ve birçok ziyaretçinin bundan dolay Diyadine geldiini belirten Özden, ifa bulmak ve turizm amaçl bölgeye gelen turistlerin taleplerini karlamaya çaltklarn ifade etti.

Özden, Buraya özellikle yaz aylarnda müthi turist akm oluyor. Youn talepten ötürü müterilerin yüzde 25inin taleplerini karlayamyoruz. Bu sular birçok hastala faydal olduu bilinen sulardr. Romatizma, cilt hastalklar, böbrek rahatszlklar, barsak ve kadn hastalklar gibi birçok hastala birebir etki eden, faydal bir sudur. diye konutu.

- Daha çok yabanclar geliyor

Diyadinden çkan kaplca sularnn dünya sularyla kyaslandn aktaran Özden, u deerlendirmede bulundu:

Kaynaktan 70-75 derece scaklkta çkan sularmz dinlenme havuzlarnda dinlendirerek havuzlara veriyoruz. 35 ile 40 derece aras havuz suyu scakl oluyor. randan, Nahçvandan çok gelen var. Ayrca bat illerinden gelenler var. Yerliden daha çok yabanc müteri geliyor. Diyadin yol güzergahnda olan ilçe deil, Diyadindeki esnafn tek gelir kayna kaplcalardr. Tesisimizi günlük bin araç ziyaret ediyor. Bunun marketçi, manav, kasap herkese faydas oluyor.

Ar Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut da kaplcalarn havalimanna 70 kilometre uzaklkta olduunu hatrlatarak, Kaplcalarmz, Türkiyenin deiik yerlerinden ilimizi ziyaret eden daclarn, turistlerin urak mekanlarndandr. Her türlü cilt ve kadn hastalklarna iyi gelen, vücudun derisini yenilemesi noktasnda önemli özellii olan bu termal suyun scakl 72 ile 78 derece arasndadr. Bu oldukça yüksek bir deerdir. diye konutu.

Bölgede yerel yatrmclarn gerçekletirdikleri giriimlerle baz iletmelerin kurulduunu aktaran Bulut, Uluslararas çapta yatrmclarn bölgeye gelip yatrm yapmasn umuyor ve diliyorum. Diyadin termal alan hem bölgenin hem ülkenin çok önemli doal su kaynadr. Burann ilerleyen süreçlerde çok daha faydal ve verimli ekilde deerlendirileceini umut ediyorum. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git