Şifa Arıyorlar

Derik İlçesi'ne bağlı Dumluca Köyü Seydoş Mezrası'nda bulunan Hazreti Seydoş Türbesi, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde şifa arayanların 900 yıldan beri uğrak mekanı arasında yer alıyor.

Haberler 09.10.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik lçesine 27 kilometre uzaklktaki Dumluca Köyü Seydo Mezrasnda bulunan Hazreti Seydo Türbesi, her yl ifa arayan binlerce kiinin urak mekanlar arasnda yer alyor. çok fazla bilinmemekle birlikte, bu türbeyi ziyaret ederek ifa bulan binlerce kiinin azdan aza dolaan hikayelerini duyan ve felç ya da akli dengesini sonradan kaybedenler türbeye gelerek ifa aryor.

SEYDO MEZRASI

Ayn ismi tayan Seydo Mezrasnda yaayan ve Hazreti Seydoun torunlarndan biri olduunu anlatan Necat Durmaz, Hazreti Seydo ile kardei Hazreti Sin (Zine ya da Zeynep) türbesinin ifa arayanlarn umut balad mekan olduunu belirterek, Bu gördüünüz mekan Hz. Seydo Efendimizindir. Hz.Peygamberimizin sülalesindendir, 3 kardetirler; Biri Hz. Seydoun ve Hz. Sin (Zine-Zeynep) buradadr. Hz. Dod ise uzakl 2 kilometre aada ovadadr. 3 karde olup, 3ü de burada ehit olmular. Büyüklerimiz. yal olanlarn anlattklarna göre, 850- 900 sene evvel ehit olmular.

FA ARAYANLAR

Her yerden millet ziyaretlerine gelip, tavaf ediyorlar. Türkiyenin her yerinden buraya geliyorlar. Bizim Dumluca Köyümüz 26 sene evvel baraj altnda kalnca, biz mekanna yakn olduk. Ayn ad tayan Seydo Mezrasna tandk. Hayrseverlerle burada mekann yaptk. Etrafnda evler yaptk, cami ve taziye evi yaptk. Allah raz olsun Kaymakam Beyimiz de bizlere yardm etti. Taziye evimizin gerekli onarmn yapt dedi.

Mezra sakinlerinden Hatip Durmaz da Hazreti Seydo türbe ziyaretçilerinin çok olduunu, rivayet edilen suyun türbenin hemen dibinden aktn söyledi. Suyun kendiliinden kesildiini, bir süre sonra yine kendiliinden geldiini anlatan Durmaz, jeoloji mühendislerinin de bu durumu çözemediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git