Şifalı olduğu ileri sürülen suya ziyaretçi akını

Batman’ın Sason ilçesinde böbrek taşını düşürdüğü ve bazı rahatsızlıklara iyi geldiği ileri sürülen kaynak suyu, ziyaretçi akınına uğruyor.

Haberler 09.10.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasona bal Yolüstü köyünde bulunan kaynak suyunun, böbrek tan düürdüü, barsak iltihabn dar att ve baz rahatszlklara iyi geldii ileri sürülüyor. ddia nedeniyle köy, rahatszl bulunan vatandalarn aknna uruyor. çeitli il ve ilçelerden köye gelen vatandalar, suyu hem içiyor hem de ielere doldurarak, evlerine götürüyor. Gelen vatandalar, suyun akt çemenin bakmszlndan ve konaklama sorunundan yaknyor.

BÖBREK TAINI DÜÜRÜYOR

Batman merkezden köye geldiini belirten Tahsin Ayaz, çevre illerden gelen vatandalar oluyor. Büyük faydalarn görüyorlar. Biz de böbrek tana iyi geldiini duyunca buraya geldik. Buraya gelen dostlarmz suyun faydasn anlatmlard. Doktor tavsiyesi ile böbrek ta dnda ishale de iyi geldiini duyduk. çeme de bakm dnda otellerin yaplmas gerekiyor. Bu ekilde vatandalar daha rahat seyahat eder. Olan oteller de yeterli gelmiyor. Buraya 3 ay boyunca en az 3-4 bin vatanda geliyor dedi.

Ankaradan geldiini anlatan Selami Arslan ise Kardeimin salk problemi için buradaym. Bu suyun böbrek tana yarar olduunu duydum. Doktor tavsiyesi ile geldim. Bu yüzden kardeime ifal suyu götüreceim. Bu sunun tad da deiik. Sade sodaya benziyor. Asitsiz hali. Öyle bir tad var diye konutu.

Ana Sayfaya Git