"Sıfır Bir" 10 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak

Yönetmenliğini Kadri Beran Taşkın'ın üstlendiği filmde, çocuk oyuncu Hiro Hami ile Savaş Satış, Onur Akbay, Cengizhan Yurdutek, Burak Akyüz, Mehmet Elmas, Hakan Aydın ve Salih İnci rol aldı.

Haberler 09.01.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amatör olarak internette yayn hayatna balayan ve her geçen gün izleyici saysn arttran Sfr Bir: Bir Zamanlar Adanada dizi ekibinin hayata geçirdii Sfr Bir filmi, 10 Ocakta vizyona girecek.

Yönetmen Kadri Beran Takn, henüz çocukken suç dünyasn gerçekçi ekilde anlatan yapmlar seyretme ans olduunu belirterek, Adanaya da o gözle bakmaya baladm. çocukken grafiti falan yapyordum. Hep çevremi daha farkl bir ekilde görmeye çalyordum. Filmlere baktm ve Adanada da bunlarn benzerlerinin yaandn fark ettiim zaman dedim ki neden olmasn. diye konutu.

Adanada anlatabilecek çok fazla hikaye olduunun altn çizen Takn, o dönem Cihangir Ceyhan ve Sava Sat ile tantklarn aktararak, nternet dizileri yaplmaya baland o dönem, YouTube üzerinden yaynlanan. Bizde dedik ki hem bütçemizi çok sarsmayacak hem de sürdürülebilir bir proje olacak ekilde bir internet dizisi yazsak. Belki sevilir, ondan sonra bunu sinemaya tayabiliriz gibi bir hayalle yola çktk. ifadelerine yer verdi.

Takn, yapmda kullanlan müziklerin baarsna da iaret ederek, unlar kaydetti:

Zaten gerçek bir mahallede çekiyorduk. Oyuncularn bazlar gerçekten o mahallenin insanyd ve dier arkadalarmz da bu dünyay yani Sfr Biri hayata geçirme kararn aldmz andan itibaren bu sokak hayatyla daha har neir olmaya balad. Kendilerini hazrlama süreci geçirdi. Amatör bir i gibi görünen ama altyaps da salam olan bir projeydi Sfr Bir. Yani bütün bu elementler bir araya gelince ortaya samimi ve gerçekçi bir ey çkyor diye düünüyorum.

Diziden farkl olarak, karakterlerin filmde tamamen insanlk için bir yola girdiklerini vurgulayan Takn, içinde yer yer komedi de bulunan yapmn, dram ve aksiyon türünde olduunu söyledi.

- Daha önce, soka bu kadar derin ve açk bir ekilde anlatan bir proje yoktu

Filmde Cihat Sarslmaz karakterini canlandran Onur Akbay da yola amatör ve az sayda kiiden oluan bir kadroyla çktklar dizinin, kamera arkasnda 100, 150 kiinin çalt dev bir prodüksiyona dönütüünü ifade etti.

YouTubeda 2016nn ilk aylarnda yaymlanan dizinin ilk bölümünün bir hafta sonunda milyon izleyiciyi geçtiini kaydeden Akbay, u bilgileri verdi:

Biz de neye uradmz ardk aslnda. çünkü beklemiyorduk böyle bir eyi. Dizinin tutmasndan sonra Türkiyede bir karlmzn olduunu anladk ve bu böyle devam etti. Bu iin tutmasndaki sebep, Türkiyede daha önce, soka bu kadar derin ve açk bir ekilde anlatan bir projenin olmamasyd. Bir de doru insanlarn bir araya gelmesi ve herkesin kafasnn, beyninin açk olmasndan kaynaklyd. Ayrca doru senaryoyla, doru hikayeyle yola çktk aslnda.

- Bu film, en büyük hedefimiz ve hayalimizdi

Genç oyuncu Sava Sat ise filmin, insanlar daha duyarl olmaya davet eden bir yaps olduuna dikkati çekerek, Karakterlerin yaayaca bir hikaye bu. Ama sokaktan geçen veya omzuna çarpp geçtiiniz bir insann sorununa hemhal olmayla alakal bir hikaye anlatyoruz. lk kez kendi hikayemiz veya kendi intikammz için deil de bizimle hiç alakas olmayan, yardma muhtaç birinin derdine kotuumuz için birçok sorun yaar hale geliyoruz. Böyle bir hikaye bekliyor seyirciyi. deerlendirmesinde bulundu.

Sat, sinema filmi çekmelerinden ötürü yaadklar mutlulua deinerek, En büyük hedefimiz ve hayalimizdi ve sonunda gerçekletirdik çok ükür. Biz heyecanlyz, çekerken çok heyecanlydk umarm gelen izleyicilerimiz de ayn heyecana sahip olurlar. dedi.

çocuk oyuncu Hiro Haminin de yer ald filmde, Sat ve Akbayn yan sra Cengizhan Yurdutek, Burak Akyüz, Mehmet Elmas, Hakan Aydn ve Salih nci rol alyor.

Müziklerini Esat Bargun ile Uur Atein yapt filmin konusu ksaca öyle:

zmire yerleerek açtklar oto ykamacda kendi dünyalarnda yaayan Sava ve Cihat, küçük Melekin, peindeki adamlardan kaçarak yanlarna snmasyla kaçamadklar bir kavgann içinde bulurlar kendilerini.

Ana Sayfaya Git