Sığınakta kadın kıyafetleri...

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, etkisiz hale getirilen PKK'nın sözde Karayazı-Eleşkirt grup sorumlusu "Adil" kod adlı Tarık Şen ve diğer teröristlerin, sığınakta kadın kıyafeti giyip tiyatro oynadığı belirlendi.

Haberler 13.06.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüüne bal Terörle Mücadele ubesi ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin ortaya çkarlmasna yönelik istihbarat çalmalar kapsamnda Karayaz ilçesi Geventepe Mahallesinde 2 Martta etkisiz hale getirilen 4 teröristin barnd sna bulmak için aratrma yapt.

Aratrmalar sonucu teröristlere ait snan, ayn bölge yaknndaki Sukonak Mahallesi Arap Yaylas mevkisinde olduunu tespit eden ekipler, bölgeye özel harekat polislerinin (PÖH) de desteiyle operasyon düzenledi.

Operasyonda, kayalk alanda yer alan ve bir metre genilii yüzünden içine güçlükle girilen snak tespit edildi.

çevrede bomba düzenei taramas sonras snaa giren ekiplerce gerçekletirilen aramada 100 metre kablo, akü, 2 çadr, çok sayda yaam malzemesi, terör örgütü mensuplarnn giydii kyafetler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terör örgütü mensuplarnn 2015-2018 yllarndaki k üstlenmesini geçirmek için kullandklar tespit edilen snakta ele geçirilen malzemeler, incelemenin ardndan olay yerinde imha edildi.

KADIN KIYAFET GYP TYATRO GÖSTERS YAPMILAR

Geniletilen aratrmalar sonucu terör örgütü PKKnn sözde Karayaz-Elekirt grup sorumlusu olan Adil kod adl Tark en, Canfeda kod adl Taner Aar, Agir kod adl Hamza Uruk ve çektar kod adl Veysi çelik adl teröristlerin, etkisiz hale getirilmeden önce bu snakta kaldklar bilgisine ulald.

Tark en ve dier 3 terörist ile Ar ve Karsta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 örgüt mensubunun da bu snakta çekilen fotoraf ortaya çkt.

Fotoraflarda, içi brandayla kapatlan snakta toplanan ve tamam erkek teröristlerden 3ünün, etek giyip al takarak dier teröristlere tiyatro gösterisi sunduu anlald.

Ana Sayfaya Git