Siirt'li Yıldız ailesi huzuru köyünde buldu

Siirt'te 40 yıl önce göç eden Yıldız ailesi, huzuru döndükleri köylerinde buldu.

Haberler 27.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezinden yaklak 45 kilometre uzaklktaki merkez Kalender köyünde yaayan Yldz ailesi, 1980 ylnda yaanan kan davas nedeniyle köylerini terk ederek Siirt merkeze yerleti. Aile reisi Mehmet Hakk Yldz, kamyon oförlüü yaparak yurdun dört bir yannda çalt.

Ancak bir süre sonra köyün tamamnn boaltlmasna neden olan terör olaylarnn ardndan huzur ve güven ortamnn olutuu köyde ev yaptran Yldz ailesi, geri dönü yapt.

Yldz yapt açklamada, çeitli ilerde çaltn ve uzun yllar kamyon oförlüü yaptn dile getirerek, Türkiyenin her tarafn gezdik. Edirneden Idra gezmediim yer kalmad. Ama köyüm her zaman burnumda tüttü. Daha sonra huzur ortam tesis edilince gire döndüm. Yaklak 40 yl önce göç ettiim köyde huzuru buldum. dedi.

HUZURU KÖYDE BULDU

Dönüün ardndan yol, su, elektrik gibi köyün altyap çalmalarn tamamladklarn iaret eden Yldz, öyle konutu:

Geçmite 100 haneli köyde u anda 4 hanenin bulunuyor. Köyün eski sakinlerine çarda bulunuyorum, köye geri gelsinler. Hayvanclk ve tarm burada yaplabilir. Bereketli topraklarmz var. nsan kendi emeiyle para kazand zaman kendini daha huzurlu buluyor. Ben huzurumu köyde buldum. yi ki köyüme dönü yapmm. Buralarn havas ve doas bambaka.

Zeki Yldz da Biz köye geri döndük, huzuru bulduk, eski komularmz da köylerine bekliyoruz. dedi.

Anne Hanm Yldz (85) da gençliinin geçtii köye yeniden kavumann hüzün ve sevincini bir arada yaadn dile getirdi.

Köyle ilgili anlarn anlatrken gözyalarn tutamayan Yldz, Köyden ayr kaldm her gün bana zdrap veriyordu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git