Siirtliler derneğinde iftar yemeği!

Siirtliler Derneğinin Diyarbakır Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı nedeniyle iftar çadırı kurup, 2 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.

Haberler 09.05.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtliler Dernei Diyarbakr ube Bakan Adnan Öktürenin öncülüünde, yoksul vatandalarn younlukta yaad merkez Balar ilçesinde, hr yl olduu gibi bu ylda iftar çadr kurdu.

4 YILDIR çADIR KURULUYOR

Merkez Balar ilçesinin eyh amil Mahallesinde Diyarbakr Siirtliler Dernei tarafndan 4 yldan bu yana geleneksel hale getirilen iftar çadr bu ylda kuruldu. Mahallede Tandr meydan denilen yerde kurulan ve ekonomik durumu yetersiz vatandalarn iftarlarn açt çadrda, her akam 2 bin kiiye 3 çeitten oluan iftar yemei veriliyor.

Bakanln Diyarbakrspor eski Kulüp Bakan Adnan Öktürenin yürüttüü Diyarbakrdaki Siirtliler Derneinin kurduu iftar çadrna her akam yüzlerce kii akn ederken, yemek kalitesine önem verilmesi ise dikkat çekiyor. Hijyenik ortama büyük önem verilen iftar çadrndaki dizayn ve yemek datan firma yetkililerinin gösterdii hassasiyet takdir toplarken, iftar çadrna iftar açmann yansra bazs vatandalar yanlarnda getirdikleri kaplara yemek doldurup evlerine götürüp iftarn açyor.

2 BN KYE YEMEK VERLYOR

Her akam iftar çadrnda görevlilerle birlikte fakirlere scak a datan ve vatandalar tarafndan sevilip takdir edilen Dernek Bakan Adnan Öktüren, 4 yl önce Ramazan aylarnda fakir fukarann istifade edebilmesi için iftar çadr kurmaya baladklarn, iftar yemei verdikleri kii saysn sürekli arttrdklarn söyledi. Öktüren, Ramazan aynda yoksul vatandalarmz bir nebzede olsa sevindirebiliyorsak ne mutlu bize dedi.

Ramazan aynda iftar çadr kurmalarnn yansra fakir fukara giyim ve gda paketleri de datarak destek olmaya çaltklarn belirten Öktüren, Ramazan aynda en büyük ibadet hayr hasenatta yarmaktr. Derneimizin bu yardmlar datmasna katk salayanlardan da Allah raz olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git