Siirt’te kadınlar ceviz kırarak aile bütçelerine katkı sağlıyor

Siirt’in kenar mahallelerinde yaşayan kadınlar, tüccarların getirdiği cevizleri para karşılığı kırarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Haberler 20.06.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte yaayan kadnlar, aile ekonomisine katkda bulunmak için ceviz kryor. Tüccarlardan aldklar cevizleri torbas 15 liradan kran kadnlar, bu ekilde kazandklar paralarla evin geçimini salyor. Mahalle olarak bu ii meslek haline getirdiklerini belirten Dumlupnar Mahalle Muhtar Hüseyin Ayhan, mahalle sakinlerinin günde 1 veya 2 çuval ceviz krarak geçimlerini saladklarn söyledi. Ayhan, Bütün mahallede cevizlerle geçimlerini salyorlar. Her bir evin 4-5 çocuu var. Sabahtan akama kadar birer torba ceviz kryorlar dedi.

Ceviz krmak için sabahn erken saatlerinde kalkyoruz

Sabahn erken saatlerinde kalkp ceviz krmaya baladklarn belirten mahalle sakinlerinden Kader Turhan, yorucu bir i olmasna ramen bu ii severek yaptn dile getirdi. Yaklak 100 kiloluk ceviz çuvaln tüccarlardan alarak evde çocuklaryla krp ayrdklarn kaydeden Turhan, Torbasn 15 liradan kryorum. Günde 3 torba kryoruz ben ve kzlarm. Sabah 06.00da kalkyorum gece 12ye kadar kryorum diye konutu.

Günde 2 çuval ceviz krdn ifade eden mele Eshat Kraç, bu ii u an aile bireyleriyle birlikte günde 2 veya 3 çuval ceviz krarak aile bütçelerine katk saladklarn söyledi. Ceviz krarak aile bütçesine ek gelir saladklarn aktaran Kraç, 8 çocuum var, ceviz kryoruz, kazandmz para ile bütçemize katk sunuyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git