Siirt'te sabah namazı buluşmaları

Siirt'te sabah namazı buluşması düzenlendi.

Haberler 27.02.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Müftülüünce organize edilen sabah namaz bulumas, Diyanet leri Bakanl Cami Hizmetleri Daire Bakan Selahaddin çelebi, Siirt l Müftüsü Faruk Arvas ile çok sayda vatandan katlmyla Ensar Camisinde gerçekletirildi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan ve mam Ramazan Toprak tarafndan Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan ilahinin ardndan sabah namaz klnd.

Daire Bakan çelebi, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklarn camiye gelmesinin son derece önemli olduunu söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasnn konusunun 2011 ylnda cami ve çocuk olduunu kaydeden çelebi, öyle konutu:

SABAH NAMAZINDA BULUMA

2011 ylnda ülke genelinde camilerimizde çocuklarmza yönelik mekanlar oluturmaya baladk. Bugün l Müftülüümüzün Ensar Camisinde gerçekletirmi olduu cami ve çocuk bulumas için Siirtteyiz. çocuklarmzn manevi bir atmosferde, cami adabyla ibadet ederek yetimesi son derece önemlidir. Peygamber Efendimiz, bir hadisi erifinde, Allaha ibadet ederek yetien gençlerin, Allahn özel ikramna mazhar olacaklarn bize haber vermektedir. Onun için biz de ülke genelinde tüm camilerde cami ve çocuk bulumas düzenliyoruz.

Müftü Arvas da Camiye namaza gel, puanlar topla, bisikleti kazan projesini hayata geçirdiklerini hatrlatarak Bugün o projemizi noktalayarak programa katlan örencilerimize ödüllerini vereceiz. Bu güzel etkinliin bütün camilerimizde, bölgemizde ve bütün ülkeye yaylmasn temenni ediyorum. Geleceimizin teminat olan çocuklarmz camiyle buluturmak çok önemli bir hizmettir. ifadelerini kulland.

Namazn ardndan kurulan sofrada vatandalara kahvalt ikram yapld.

Ana Sayfaya Git