Siirt'te terör örgütüne tepki yürüyüşü

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 şehit veren Ekmekçiler köyünde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Haberler 03.04.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda 6 ehit veren Ekmekçiler köyü sakinleri terör örgütü PKKy knad.

Taziye ziyaretlerinin sürdüü Ekmekçiler köyünde aralarnda kadnlarn da yer ald köy sakinleri, Türk bayraklaryla yürüyü yaparak, ehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK ve Her ey vatan için sloganlar att.

- Cumhurbakan Erdoann mesaj okundu

ehit korucu Mehmet Erenin amcasnn olu Ayhan Eren, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ehit güvenlik korucularnn ailelerine gönderdii taziye telgrafn okudu.

Daha sonra köy imam ehitler için dua okudu.

ehit korucu Seyfettin Bakurtun amcas ve korucu ba Abdurrahman Bakurt, korucularn yaklak bir yldr Ormanard köyü mevkisindeki yol yapm çalmasnda emniyeti saladn söyledi.

- Cierimiz yanyor, söyleyecek söz bulamyoruz

ehitlerin intikamn mutlaka alacaklarn belirten Bakurt, PKK bata olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terör örgütü PKK taeron bir örgüttür, Allah belalarn versin. Ekmekçiler köyü halk olarak yllardr terör örgütüyle mücadele ediyoruz. PKKnn karsndayz, kanmzn son damlasna kadar mücadele edeceiz. dedi.

Hain saldrda 25 yandaki yeeni Seyfettin Bakurtu ehit verdiklerini ifade eden Bakurt, Dier korucularm da benim cierim ve kardelerimdi. Hepsi evli ve çocuklar vard. Bizim cierimiz yanyor, söyleyecek söz bulamyoruz. diye konutu.

- Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanndayz

Bakurt, terör örgütü PKK ve siyasi uzantlarnn kesinlikle Kürt halkn temsil etmediine dikkati çekerek, unlar aktard:

Bunlar Ermeni uadr ve bunun gizlisi sakls yok. Ekmekçiler olarak bunlar kesinlikle hiçbir zaman bizi temsil etmedi. Biz onlar istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanndayz. Terör örgütü, bu köy ehit verdi diye pes edeceiz diye düünmesin. Böyle bir ey olamaz. Daha bu balangçtr, mücadelemizi sürdüreceiz.

- Bu çocuklar sahipsiz deildir

ehit Nevzat Gökçenin aabeyi güvenlik korucusu Zeki Gökçe de köylüler olarak terörle mücadeleye devam edeceklerini vurgulad.

Teröristlerin 38 çocuu babasz braktn ifade eden Gökçe, Kardeim Nevzatn da 6 çocuu var. Bu çocuklar sahipsiz deildir. Devletimiz var olduu müddetçe bu çocuklarn annesi ve babas vardr. Kesinlikle kimse, Bu çocuklar yetimdir. demesin. dedi.

- Hiç kimse bu vatan sahipsiz sanmasn

Terör örgütü PKKnn Kürtleri temsil etmediini vurgulayan Gökçe, kimsenin örgütün oyununa gelmemesi çarsnda bulundu.

8 çocuk babas ehit Abdullah Yüztan aabeyi Sabri Yüzta da terör örgütünün hain emellerine ulaamayacan aktard.

Vatan sa olsun, hepimizin ba sa olsun. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruattr. ehitlerimiz ölmedi, yayor. Hiç kimse bu vatan sahipsiz sanmasn. diyen Yüzta, devletin terör örgütleriyle mücadeledeki kararll sonuna kadar desteklediklerini kaydetti.

Ormanard köyü mevkisindeki yol yapm çalmasnda emniyeti salayan güvenlik güçlerine PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda güvenlik korucular Abdullah Yüzta, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sddk Ertan, Seyfettin Bakurt, Nevzat Gökçe ve Jandarma Uzman Onba Emre Dut ehit dümü, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmt.

Saldrnn ardndan bölgede balatlan geni çapl operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmiti.

Ana Sayfaya Git