Siirt'teki FETÖ davası

FETÖ'nün darbe girişiminde Siirt Valiliğini ablukaya almaya çalıştıkları öne sürülen, aralarında rütbeli eski askerlerin de bulunduğu 88'i tutuklu 332 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 10.04.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde Valilik binasn ablukaya almaya çaltklar iddia edilen, rütbeli eski askerlerin de aralarnda yer ald 88i tutuklu 332 sann yarglanmasna devam edildi.

Siirt 2. Ar Ceza Mahkemesince adliyedeki salonlarn fiziki yetersizlii nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerlekesindeki konferans salonunda görülen durumaya tutuklu sanklar, geni güvenlik önlemleri altnda getirildi.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan tugeneral Ahmet imek, eski Tugay Komutan Yardmcs albay Alican Erkiletliolu ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan yarbay smet çehrelinin tutuklu bulunduklar cezaevlerinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld durumada, Babakanlk adna avukat Engin Birgül, baz tutuklu ve tutuksuz sanklar ile avukatlar ve yaknlar hazr bulundu.

Baz sank ve avukatlarnn savunma yapt durumada, baz avukatlarn hazr bulunmamas nedeniyle durumaya ksa süre ara verildi.

Durumada, mütalaada, sözde skyönetim komutan olarak gösterilen Ahmet imek ile hareket ettii, onun verdii emirleri ilgili yerlere ilettii ve pilotlar darbe teebbüsü kapsamnda Ankaraya gitmeleri hususunda zorlad yer alan sank Erkiletliolu, SEGBS araclyla savunma yapt.

Üzerine isnat edilen suçlamalar reddeden Erkiletliolu, Eruhtan gelen taburun darbe giriimi için deil, meskun mahal operasyonu için kentte bulunduunu savundu.

Duruma, yarn Erkiletliolu ve dier sanklar ile avukatlarnn savunmalaryla devam edecek.

- 309 sank hakknda arlatrlm müebbet hapis isteniyor

Mütalaada, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan tugeneral Ahmet imek, Tugay Komutan Yardmcs albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili albay Necati Metin, eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan yarbay smet çehreli, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanl Tabur Komutan yarbay Cokun Kargnn da aralarnda bulunduu 309 sann anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan arlatrlm müebbet hapisle, bir sann silahl terör örgütüne üye olma suçundan cezalandrlmas, 22 sann ise beraati talep edilmiti.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan tugeneral Ahmet imek, yardmcs albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan yarbay smet çehrelinin de aralarnda bulunduu sanklar, anayasay ihlal, yasama organna kar suç ilemek, hükümete kar suç ilemek ve silahl terör örgütü üyelii suçlarndan yarglanyor.

Ana Sayfaya Git