Siirt'teki Ulu Cami'ye ait 750 yıllık alem müzede sergilenecek

İl Müftüsü Ahmet Altıok: "Üzerindeki Arapça yazıya göre yaklaşık 750 yıllık bir alem olduğunu anlıyoruz. Bu alem ecdat yadigarı olarak Siirt'te yapılmakta olan tarihi eserler müzesine nakledilerek, orada muhafaza edilecek" dedi.

Haberler 11.08.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtteki Ulu Camiye ait ve 750 yllk olduu belirtilen alem müzede sergilenecek.

Selçuklu mimarisinin günümüze kadar varln koruyabilen en özgün eserlerinden biri olan kentteki Ulu Caminin minaresinin alemi, muhafaza edildii l Müftülüünden, yapm tamamlandnda tarihi eserler müzesine nakledilecek.

l Müftüsü Ahmet Altok, AA muhabirine yapt açklamada, alemin depoda muhafaza edildiini söyledi.

Altok, Üzerindeki Arapça yazya göre yaklak 750 yllk bir alem olduunu anlyoruz. Bu alem minarenin tadilat safhasnda sökülmü, kaybolmamas için l Müftülüünde muhafaza edilmi. Bu alem ecdat yadigar olarak Siirtte yaplmakta olan tarihi eserler müzesine nakledilerek, orada muhafaza edilecek. diye konutu.

çevre ve Kültür Deerlerini Koruma ve Tantma Vakf (çEKÜL) l Temsilcisi Ayhan Mergen de alem ile ilgili daha önce sanat tarihçileri tarafndan da aratrmalar yapldn söyledi.

Yaplan aratrma ve çalmalarn valiliin desteiyle kitap haline getirildiini dile getiren Mergen, Siirt ile ilgili yaplan aratrmalarda bu alemin varlndan bahsedilmekteydi. Müzenin tamamlanmasyla ata yadigar, eine rastlanamayacak güzellikteki bu eserler tehire sunulmu olacak. dedi.

Ana Sayfaya Git