Şikayeti Çekti Ceza Yine Geldi

DİYARBAKIR'da, kendisinden bisiklet kiralamaya gelen 13 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaya kalkışan V.B. (42), mağdurun bağırması üzerine çevredekiler tarafından yakalanıp dövüldü.

Haberler 15.04.2018 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polise teslim edilen üpheli hakknda, çocua cinsel istismara teebbüs suçundan dava açld. Tutuksuz yarglanan sank V.B. suçlamalar reddederken, madur ve ailesi de ikyetlerini geri çekti.

Yarglamay yapan mahkeme, ailenin ikyetçi olmad sana 2 yl 3 ay hapis cezas verdi. Sann suça eilimli bir kii olmas ve çevresi ile geçimsizlii nedeniyle cezasnda indirim yaplmad.

Diyarbakrda M.ç. adl erkek çocuu, 16 Austos 2013te Yeniehir ilçesinde bisiklet kiralama ii yapan V.B.den bisiklet kiralayarak bir süre gezdi. ddiaya göre, üpheli V.B., bisikleti teslim etmek için geri getiren madurun yakasndan tutarak, para gösterip, cinsel istismarda bulunmak üzere M.ç.yi evine götürmek istedi. Madur bu sözlere tepki gösterip, V.B.nin elinden kurtulmak istedii srada üpheli cebindeki bça çkararak, küçük çocuu tehdit etti. Bir anlk boluktan faydalanp, üphelinin elinden kurtulan madur, çevredeki vatandalara üpheliyi gösterip, çocuunuzu bunun yanna göndermeyin, bu sapktr diye bard. çocuun barmas üzerine vatandalar tarafndan yakalanarak dövülen V.B., olay yerine gelen polislere teslim edildi. Bu srada olay yerinden kaçan çocuk, babasnn yanna giderek bandan geçenleri anlatt. Madurun babasnn ikyeti üzerine soruturma balatlrken, ifadesi alnan üpheli serbest brakld.

ÜZERNDE 20 SANTMLK BIçAK BULUNDU

Olayla ilgili soruturmay 2015 ylnda tamamlayan savclk, üpheli V.B. hakknda çocua cinsel istismara teebbüs ve Kiiyi hürriyetinden alkoymaya teebbüs suçlarndan iddianame hazrlad. ddianamede, üphelinin yakalanmas srasnda üzerinden 20 santimetre uzunluunda bir bçak bulunduu belirtilerek, V.B.nin maduru para teklif edip, bçakla tehdit ederek, zor kullanmak suretiyle evine götürmeye çalt kaydedildi.

FTRA DED

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank V.B.nin yarglamas 6nc Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn da katld yarglamada savunmas alnan V.B., madura iki tekerlikli motor kiraladn belirterek, Motorun kafa ksmnn krk olduunu görerek 30 liralk zararm istedim. Eve giderek ailesinden paray alacamz söyledim. Evde kimse olmadn söyleyince sinirlenip bir tokat attm. Madur gittikten sonra bir grup sopa, satr ve bçakla bana saldrd. Madurdan para istediim için bana iftira atld. 10-15 kii üstüme saldrd. Kendisine iddet uygulamadm. Bir süre sonra çocuk babas ile geldi. Bana saldrmaya çaltlar. çocuu eve götürmeye çalmadm dedi.

MADUR, ANNES VE BABASI KAYETç OLMADI

Madur M.ç. ise sanktan motor kiralayp, gezdiini belirterek, Motoru geri getirdiimde evlerine gitmeyi teklif etti. Önce bir ey anlamadm. Amacnn farkl olduunu anlaynca

geri kaçacaktm. Beni tutarak, cebinden bçak çkard. Bça görünce çok korktum. Sonra bütün gücümle kaçmaya çaltm. Elinden kurtuldum ve koarken bir adama çarptm. Babamn yanna geldim ve olanlar anlattm. Babamla tekrar sann olduu yere gittik. Aramzda 10 metre kalmt, orada bir kalabalk gördüm, polis gelmiti. Anladm kadar ile oradaki insanlar san dövmütü. ikyetçi deilim diye konutu.

Durumada ifadesi alnan madurun annesi ve babas da sanktan ikyetçi olmadklarn söyledi.

Kararn açklayan mahkeme heyeti, sank V.B.yi çocua cinsel istismara teebbüs suçundan 2 yl 3 ay hapis cezasna çarptrd. Sann geçmii, suça eilimli bir kii olmas ve çevresi ile geçimsizliini dikkate alan mahkeme, ceza orannda bir indirim yapmad. Mahkemenin gerekçeli kararnda, daha önce san tanmayan ve iftira atmas için bir neden bulunmayan madurun istikrarl beyanlarna itibar edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git