Silahlı drone Songar alanda

Türkiye'nin ilk milli silahlı drone sistemi Songar, aralık ayında güvenlik güçlerinin envanterine girecek. Atış hassasiyeti önemli ölçüde iyileştirilen Songar'ın bu yeteneği 450 metre irtifadan görev yapabilir seviyeye çıkarılacak. Songar, tek yer kontrol istasyonuyla 3'lü sürü uçuşu ve eş zamanlı atış yapabilecek.

Haberler 18.11.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin harekat kabiliyetinin artrlmasna yönelik olarak temin edilen sistemlere, Türkiyenin ilk milli silahl drone sistemi Songar ekleniyor.

ASSGUARD tarafndan özgün olarak gelitirilen, otomatik makineli tüfek ve bomba atar entegre edilen Songar, ürün gelitirme yol haritasndaki önemli admlardan birini tamamlad.

Songarn at hassasiyetini önemli ölçüde iyiletiren Elektronik Niangah ve Balistik Hesap Modülü, yaplan at testlerinde ilk snavn baaryla verdi.

Elektronik Niangah ve Balistik Hesap Modülü kendi içinde barndrd lazer mesafe ölçer ve kamera gibi sensörlerden elde ettii veriyi rüzgar hz gibi d çevresel faktörlerle ele alarak iliyor, Songara ait özgün bir At Kontrol Bilgisayar olarak görev yapyor.

ASSGUARD Genel Müdür Ayhan Sunar, ilk aamada 60, 100 ve 150 metre irtifadan gerçekletirilen atlarla denenen Elektronik Niangah ve Balistik Hesap Modülünün kabiliyetlerinin aralk ay içinde kademeli olarak artrlacan ve 450 metre irtifaya kadar at testleriyle çalmalarn devam edecei söyledi.

Songarn at testi srasnda 3,2 MOA (Minute of Arc) at hassasiyetine ulatn ifade eden Sunar, sistemin envantere girmesi planlanan 25 Aralka kadar iyiletirmelere devam edeceklerini belirtti. Sunar, aralk aynda tek yer kontrol istasyonuyla 3lü sürü (SWARM) uçuu ve e zamanl at ile hedef imha çalmalarnn tamamlanacan bildirdi.

- Farkl görevler yapabilecek

Askeri ve güvenlik amaçl her türlü operasyonda hem gündüz hem gece etkin olarak kullanlmak üzere gelitirilen Songar, otomatik at stabilizasyonuna sahip ilk milli silahl drone sistemi olma özellii tayor.

Tekli veya çoklu drone sistemiyle e zamanl görev yapabilen sistem, hedef bölgenin tespiti, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonras hasar tespiti ve gerçek zamanl görüntü aktarm gibi kritik birçok görevi icra edebiliyor.

Songar Silahl Drone Sistemi, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmi 10 kilometre yarçapl bir menzil içinde görev yapabiliyor. Gerçek zamanl görüntü aktarm yapabilen sistem, 200 adet 5,56 kalibre 45 mm NATO snf mermi tayabiliyor. Özel esnek mermi yolu ve otomatik ateleme mekanizmasna sahip sistem, 2 bin 800 metre irtifa içinde görev icra edebiliyor.

Sistem, özel bir müdahale gerekmeden süratle deitirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebiliyor.

Songar, karakol ve kalekollarda taciz atna, personel, araç ve konvoylarn intikalindeki pusu veya tehditlere kar havadan yüksek sayda mermi atmyla beka artrc, gerektiinde taarruz amaçl olarak da etkin kullanlabilecek.

Ana Sayfaya Git