Silopi'de 150 kursiyere, girişimci sertifikası verildi

ŞIRNAK’ta, Silopi ilçesi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan girişimci kursuna katılan 150 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Haberler 18.02.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi Halk Eitim Merkezi bünyesinde açlan KOSGEB giriimcilik kursunu tamamlayan 150 kursiyer, sertifikalarna kavutu. Halk Eitim Merkezinde düzenlenen törene Kaymakam Sava Konak, lçe Milli Eitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Bilen ve sertifika alacak kursiyerler katld. Kursiyerlere belgelerini veren Kaymakam Konak, herkese baarlar diledi.

GRMCLK SERTFKASI

Halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Bilen de yapt konumada, yeni i alanlarnn açlmasna öncülük etmeyi hedeflediklerini belirterek, Bölgemiz ve ilimiz zor bir süreçten geçti. Bu zor süreçten sonra inallah huzura kavutuu bir dönemi de yayoruz. Bu huzurla beraber ilçemizde her alanda bir yenilenme, bir gelime söz konusu. Bu yenilenme ve gelime konusunda Silopimize katkda bulunacamz, üretime dönük, katma deere dönük ve istihdama yönelik çalmalarn yaplmas gerekli sonucu ortaya çkt. Biz kurum olarak bu noktada üstümüze düeni yapmay planladk. KOSGEB giriimcilik kursu açmay planladk. Silopide esnaflarmzn ya da i adamlarmzn, devletimizin sunduu hibe programlarndan faydalanabilmesi için gerekli olan KOSGEB giriimcilik kursunu açtk. 150 esnaf ve giriimcimiz bu kurstan faydaland. Kurslarmz devam edecek. Kurslarmza öncelik vermemizin amac, ilçemizde üretim anlamnda, katma deer ve istihdam anlamnda esnafn elini güçlendirmekti. Youn bir talep aldk. 500 civarnda esnafmz bu kurslardan faydalanmak için bavuru yapt. Umut ediyoruz ki bu belgelerden sonra kalknma ajanslarna bavuru yapldnda en yüksek seviyede projeleri kabul olur, Silopimize istihdam anlamnda veri girii salanr diye konutu.

Ana Sayfaya Git