Silopi’de hukuk galip geldi

Dicle Elektrik tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlara kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için başlatılan ancak belediye yetkililerince durdurulan 7 milyon liralık yatırım Cumhuriyet Savcılığı’nın verdiği kararın ardından yeniden başlatıldı.

Haberler 24.08.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalmalar belediye yetkilileri ve onlarn yönlendirdii baz gruplar durdurmak istedi. Atlan talar yüzünden bir polis memuru bandan yaraland.

Silopi ilçesinde elektrik ebekesinin yer altna alnmasnn ardndan kaçak kullanm engellemek için gelitirilen Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolar (ASOP) kurulmaya baland. Toplam 7 milyon liralk yatrm kapsamnda Dicle Elektrik ekipleri Dicle Mahallesinde çalma yaparken, dün belediye yetkilileri buraya gelerek kayym döneminde söz konusu yatrm projesinin hayata geçirilmesi için imzalanan protokolü tanmadklarn belirterek, çalmalar durdurdu. Ardndan belediyeye ait i makineleri, panolarn kurulaca yerleri kapatt.

çalanlara saldr

Bunun üzerine Dicle Elektrik avukatlar Cumhuriyet Savclna bavurarak, önceki belediye bakan tarafndan imzalanan yatrm protokolünü tanmayan ve halkn kesintisiz enerji almasn engelleyen belediye yetkilileri hakknda suç duyurusunda bulundu. Savclk, Dicle Elektrikin suç duyurusunu yerinde buldu ve emniyet birimlerine çalma için güvenlik önlemi alnmas talimat verdi.

Bir polis yaraland

Dicle Elektrik ekipleri, polisin ald güvenlik tedbirlerinin ardndan Dicle Mahallesinde pano kurma çalmalarna balad. Ancak bir süre sonra baz kesimlerin de yönlendirmeleri ile yatrm bölgesinde toplanan baz gruplar, çalanlarn üzerine yürüdü, görevlileri talad. Atlan talarn isabet ettii bir polis memuru bandan yaraland. Bunun üzerine toplumsal müdahale araçlar, kalabal tazyikli su ile datt. Polisin oluturduu güvenlik çemberinin ardndan Dicle Elektrik ekipleri çalmalarn sürdürmeye balad. lçede 4ü 2 gün önce olmak üzere bu güne kadar 97 tane kaça önleyen pano saldrlar sonucunda tahrip edilmiti.

Ana Sayfaya Git