Silvan Caddesi’ni Ağaçlandırıyor...

Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli giriş noktalarından olan ve alanın daha estetik bir görünüme kavuşması amacıyla altyapı çalışmalarını tamamladığı Silvan Caddesi’nin orta refüjlerine farklı türlerde 400 ağaç dikiyor.

Haberler 07.10.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanl, Yeniehir ilçesi Silvan Caddesini aaçlandryor. Kentin önemli giri noktalarndan biri olan Silvan Caddesinin orta refüjlerine çnar, eker akça, dibudak, pembe çiçekli akasya ve süs elmas olmak üzere toplam 400 aaç dikilecek. Silvan Caddesinin çehresini deitirecek çalmalar kapsamnda ekipler, Seyrantepe Kavandan balayarak Dicle Üniversitesi Kavana kadar olan bölüme 150 çnar aac, 100 eker akça aac, 50 dibudak aac, 50 pembe çiçekli akasya aac ve 50 adette süs elmas aac dikerek caddeyi aaçlandracak.

SLVAN CADDES YELLEND

Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakanl, aaçlandrma çalmalar öncesinde ilk etapta orta refüjü geniletti ve orta refüj bordür talarn deitirdi . Altyap çalmalarnda su tesisatlarn döedi ve alana toprak takviyesi yapt. Alann aaç dikimine uygun hale getirilmesinden sonra sakslarda bekletilen farkl türlerde aaçlar, 10ar metre aralklarla açlan çukurlara bir bir dikilmeye baland. Aaç dikim çalmalarnn tamamlanmasndan sonra ekipler, caddenin daha estetik bir görünüme kavumas için orta refüjü çimlendirecek.

Altyap, toprak takviyesi ve orta refüj geniletme ilemlerine yaklak 1 ay önce balayan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, aaçlandrma çalmalarn 10 gün içinde tamamlayacak.

Ana Sayfaya Git