Silvan esnafı; sesimizi duyun!

Silvan halkı ve esnaflar, yaşadıkları terör mağduriyetlerinin giderilmediğini ifade ederek, "sesimizi duyun" dediler. Esnaflarla görüşen Hüda-Par Yetkilileri, bölgenin selameti için açılan yaraların sarılması gerektiğini bildirdi.

Haberler 09.01.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hendek ve barikat teröründe, Sur ilçesinde olduu gibi büyük tahribatlar yaayan Silvan halk ev esnaflar, maduriyetlerinin giderilmediinden ikayet ederek, sesimizi duyan yok mu? dedi.

lçedeki esnaf ve halk ziyaret eden HÜDA PAR heyetinde yer alan Diyarbakr merkezden GK üyesi ve Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, yaananlara seyirci kalnmamas gerektiini vurlad.

Esnaf, bölge olarak çok büyük bir maduriyetin içerisinde olduklarn belirterek bu dönemde halk olarak ihtiyaç duyduklarn en önemli eyin huzur olduunu söyledi.

HUZUR STORUZ

nsanlar birbirine tahammül etmesini bilmeli diyerek örgütün bölgedeki ötekiletirii uygulamalarna sert tepki gösteren bir esnaf sözlerine öyle devam etti: Kavga ve gürültü istemiyoruz. çukur ve barikat siyaseti Silvan halkn, en bata da esnafn madur etmitir. ehir merkezlerinde hayat durmu, esnafn youn olarak i yaptklar caddeler güvenlik gerekçesiyle günlerce kapatlmtr. Güvenlik önlemleri abartldnda hem esnaf skntya sokmakta, hem de halkta bir tedirginlik meydana getirmektedir.

Maduriyetlerin büyümemesi için devletin önceden önlem almas gerektiini söyleyen Esnaflar, Ancak böyle bir önlem alnmad. Esnaf i yapamaz hale geldi. çek ve senetlerimiz geri dönüyor. Buna acil olarak bir çözüm getirilmelidir. Bunun yan sra Silvan da elektrikler çou zaman kesiktir. u anda dahi görüyorsunuz ki Silvann en ilek caddesi olan burada elektrikler yok. Bu elektrik sorununun da bir an önce halledilmesini istiyoruz. dedi.

HALKIN BEKLENTLER

GK üyesi Vedat Turgut, parti olarak bir program dhilinde halk ziyaret ettiklerini söyledi. Turgut, Halkmzn sorun ve skntlarn dinliyoruz. Esnaflarmzn skntlar ile hemhal olmak için bu ve benzeri ziyaretlerimiz devam edecek. stiyoruz ki esnaflarmzn skntlarn hafifletme adna bir eyler yapalm. Yaptmz bu ziyaretler neticesinde tespit ettiimiz skntlar raporlatrarak kamuoyuyla paylayor, yetkili mercilerin dikkatlerini buraya çekmeye çalyoruz. Yani bir anlamda halkmzn sesi olmak istiyoruz. ifadelerini kulland.

SORUNLARA SEYRC KALAMAYIZ

Yaanan çatma süreci sonras halkn sorunlarn gündeme tayarak ilgili mercilere ilettiklerini belirten Turgut, Bu skntlar giderilmesi için yetkilileri harekete geçirmek istiyoruz. Dier ilçelerimizi ve bölgede bulunan farkl illerimizde bulunan esnaflarmzn sorunlarn da dinledik. Skntlar genellikle ayndr. Bölgede yaanan çatmalar, barikat ve çukur siyasetinin beraberinde getirdii sorunlardr ve bu sorunlarn daha da arlamasnn sebebi ise hükümetin yanl uygulamalardr. HÜDA PAR olarak skntnz gidermek ve derdinize ortak olmak istiyoruz. dedi.

YEN BR SYAS ANLAYI

Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu ise, HÜDA PARn misyonu ve vizyonu ile yepyeni bir siyaset anlay ortaya koyduunu söyleyerek, 4 yllk süreçte sürdürdükleri müsbet siyasetin topluma kazandrdklarna vurgu yapt.

Yaanan çatmalarn bölgede çok büyük kayplara sebebiyet verdirdiini söyleyen Tanrkulu, çukur ve barikat siyasetinin d güçler tarafndan yerli ibirlikçilerine yaptrlan ve böle halkn büyük bir felaketle kar karya brakan bir giriim olduunu söyledi.

Tanrkulu, HÜDA PAR olarak bu oyunlar bozmak istiyoruz. Bölgemizin huzur ve selameti için youn bir çaba içerisindeyiz ve inallah doru bildiimiz yolda da devam edeceiz. dedi

Ana Sayfaya Git