Silvan'da avcılar sınava tabi tutuldu

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Diyarbakır Av ve Doğa Koruma Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10 gündür eğitim verilen avcı adayları sınava tabi tutuldu.

Haberler 18.01.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesindeki avc adaylarna Diyarbakr il Orman ve Doa Milli Parklar Müdürlüünde görev yapan Av ve Doa Koruma Mühendisi Nevzat çiftçi, lçe Silvan Avclar ve Atclar Dernei Bakan lhami Oral, tarafndan avclara sine vizyon eliinde eitim verdikten sonra avc adaylar snava tabi tutuldu. Silvan dalarnda her türlü hayvana rastlamann mümkün olduunu belirten Silvan Avclar Dernei Bakan lhami Oral, Kursa katlan avc adaylarna sertifika veriyoruz.

AVCILARA SINAV

Bunun yannda bölgedeki av hayvanlarnn youn olduu bölgelerin haritasn ve avclarn iine yarayan kitapçklar veriyoruz. Üç yl önce Silvan dalarna yaklak 2 bin adet keklik braktk ve bu süre boyunca kekliklerin geliimlerini tamamlamalar için av yasa uyguladk. Amacmz avclara doay ve avcl sevdirmektir. Avclar gerekli yerlere müracaatlarn yaptktan sonra avlanmaya çkabilirler. Derneimizin görevi avclarmz oluabilecek sorunlara kar korumaktr. Dernee üye olunduktan sonra avclarmza avlanmaya dair belgeleri veriyoruz. Avlanmann yasak olduu alanlar var. Oralarda avlanmak yasaktr. Belirli yerlere hayvan neslini korumak için hayvan salm yaplacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git