Silvan'da spor ve sanat!

Terör olayları nedeniyle yaşamın olumsuz etkilendiği Silvan ilçesi, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde huzura kavuştu.

Haberler 24.04.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlar neticesinde huzurun saland Diyarbakrn Silvan ilçesinde, örenciler spor ve sanatla gelecee hazrlanyor.

PKKllarn kazdklar çukur ve gerçekletirdikleri saldrlar nedeniyle yaamn olumsuz etkilendii ilçede, salanan huzur en çok çocuklarn hayatn etkiledi.

Valilik desteiyle ksa süre önce Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüünce SODES kapsamnda hayata geçirilen Tarihimiz Gençlerle ve Sporla Güzelleiyor ve SODESle Gençlik Merkezi projeleri kapsamnda gençlere spor malzemesi ve müzik aletleri hediye edildi.

Arasnda krsal mahallelerde bulunan 91 ilk ve orta okulda eitim gören 10 bin örenciye ulalmas hedeflenen projeler sayesinde söz konusu çocuklardan bazlar çanakkale, stanbul ve Mardine geziye götürülecek.

- Artk terörün sona erdii günleri yayoruz

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Adem çelik, ilçenin terör olaylar nedeniyle büyük sknt yaadn anmsatt.

lçedeki genç ve çocuklarn terör nedeniyle yaadklar sorun ve travmalar atlattna iaret eden çelik, Artk terörün sona erdii günleri yayoruz. Gençlerimiz spor, kültürel faaliyet ve sanatla buluuyor. dedi.

- çanakkale ruhunu yerinde görecekler

Yaklak 16 aydr hem belediye bakanl hem de kaymakamlk görevini birlikte sürdürdüünü iaret eden çelik, çalmalarnda çocuk ve gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.

çelik, belediye bütçesinden salanan 1 milyon lira kaynakla okullarn bakm ve onarmn yapp, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapabilecei mekanlar oluturduklarn kaydederek, SODES projeleri ile 10 bin çocuu spor ve sanat faaliyetine yönlendirdiklerini aktard.

Projeden faydalandrlacak örencilerden bazlarn çanakkale, stanbul ve Mardine geziye götürüleceini vurgulayan çelik, çünkü gençlerimiz çanakkale ruhunu daha iyi kavramas için orada olmas gerekiyor. ifadesini kulland.

- Gençler bizim geleceimiz

Gençlerin kendileri için çok ey ifade ettiini belirten çelik, konumasn öyle sürdürdü:

Gençler bir defa bizim geleceimiz. Yarn onlar burada olacaklar, bu ülkeyi yönetecekler. Terör olaylarnda ellerine ta, molotofkokteyli, silah verilmi çocuklarmz artk futbol, voleybol ve basketbol oynuyor. Devletiyle aidiyet ba kurmu, vatanna ve milletine hayrl bir birey olma yolunda ilerliyorlar. Biz de bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

- Piyano çalmay öreniyorlar

Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürü Meki Azizolu ise bir süre öncesine kadar terör olaylarnda teröristlerin açt çukurlar dolaysyla çocuk ve gençlerin evlerinden çkamadn hatrlatt.

Huzur ortamnda çocuklar spor ve sanat etkinliklerine dahil etmek için projeler hazrladklarn belirten Azizolu, Salanan bu huzur ortamnda gençlerin kimisi gitar, balama ve piyona öreniyor kimisi ise spor yapyor. Hedefimiz 10 bin gence ulamak. 91 okula spor malzemesi datmna baland. diye konutu.

- Biz de o imkanlardan faydalanabiliyoruz

8. snf örencisi Nurin Ergun, atletizmle ilgilendiine iaret ederek unlar söyledi:

Daha önce hiçbir etkinlie katlamyorduk. Artk köyümüzden çkp hem ilçeye hem de ilimize kadar gidebiliyoruz. Oralarda hem atletimiz hem de baka alanlarda yarmalara katlabiliyoruz. Futbol olsun, voleybol olsun her eyde artk eskisine göre çok iyiyiz. Bat illerinde olan imkanlar artk ilçemizde de var. Biz de o imkanlardan faydalanabiliyoruz.

Ömer Müjdeci de projelerin uygulanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek Hedefim NBAyde oynamak. Bunun için hazrlk yapyorum. Hocalarm beni hazrlyor. Bize bu imkanlar salayan büyüklerimize teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git