Sinan köylülerine "kimler vuruyor?"

Bismil'de iki kez kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğrayan köy sakinleri, olayların aydınlatılıp bir an önce faillerin ve azmettiricilerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Haberler 27.12.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Sinan (Sinan) köyü muhtar azalar Bilal Karaer (48) ile Hüseyin Tademirin (51), 2 ay içerisinde Batman merkezde kimlii örenilemeyen kii veya kiilerce bacaklarna ate açlmak suretiyle silahl saldrya urad.

Köylülerinin saldrya uramas sonucu bugün Batman Valiliine giderek Vali Yardmcs Mekan çeviren ile görüen bir grup köy sakini, olaylarn aydnlatlmasn talep etti.

Köylüler, dün muhtar azas Bilal Karaer (48) ile 2 ay önce aza Hüseyin Tademirin (51) kimlii belirsiz kiilerce silahl saldrya uradn anmsatt. Saldrganlarn bir türlü bulunamadn, bunun kendilerini endielendirdiini belirten köylüler, bir an önce bu saldrlarn faillerinin bulunup olaylarn aydnlatlmasn istediklerini söylediler.

Saldrganlar ortaya çkarlmad

Olaylarn daha fazla büyümeden önlenmesi için yetkililere çarda bulunan Sinan köyü muhtar Halil Duru, saldrlarn arazi meselesinden kaynaklandndan üphelendiklerini kaydetti.

Yaanan saldrlar anlatan Duru, Dün, azam Bilal ile köyde kahvede çay içtik. Maliyeye borcunu ödemek için Batmana gitti. Borcunu ödedikten sonra baz kiiler tarafndan arkadan bacandan vuruldu. Bundan iki ay önce de ayn ekilde Hüseyin Tademir adnda azam vardr. O da Gök Taksi mevkiinde bacandan vuruldu. Hüseyin Tademir ile Bilal Karaere ate eden kii veya kiiler daha yakalanmad, ortaya çkarlmadlar. diye konutu.

Saldrganlar yakalanmal

Saldrganlarn bir an önce yakalanmasn istediklerini vurgulayan Duru, konumasna öyle devam etti:

Dün heyet olarak Valilie gittik, vali bey yerinde yoktu. Onlar da bizi emniyete gönderdiler. Emniyete gittik, orada baz ipuçlar vardr. Ellerinden geleni yapacaklarn belirttiler. Bugün de vali yardmcsyla görütük. Vali yardmcs da ellerinden geleni yapacaklarn, bu iin üzerinde duracaklarn söyledi. Failleri ortaya çkaracaklarn belirttiler. steimiz, bir daha böylesi olaylarn olmamas için faillerin bir an önce yakalanp yargya teslim edilip cezalandrlmasdr. Sinan köyünde 10 yldan beri arazi sahipleri bize 8 bin dönüm arazi verdiler. Onlarn baz akrabalar tarafndan adlarna tapu olduundan dolay baz eylerden üpheleniyoruz. Bu arazileri kendi adna geçiren kiilerden üpheleniyoruz.

Bu saldrlar bir daha olmasn istiyoruz

Saldrlara tepki gösteren köy sakinlerinden Sinan Sever, olaylarn bir daha yaanmamas için önlemlerin alnp saldrlar gerçekletirenlerin bir an önce yakalanmas gerektiini ifade etti.

Sever, Bundan iki ay önce bir arkadamza silahl saldr oldu, ayandan yaraland. 2 ay aradan geçtikten sonra Sinan köyünden Bilal Karaer adnda dün yine bir arkadamz yine ayn ekilde ayandan yaralanyor. Muhtar azasdr. kisi de azadr. Bu insanlarn kimler tarafndan ne için, niye vurulduundan herhangi bir bilgimiz yok. Sadece üphelerimiz var. Amacmz sadece bu olaylarn bir daha olmamas için önlemlerin alnmas ve bu olay ileyenlerin bir an önce yakalanp adalete teslim edilmeleridir. dedi.

Ana Sayfaya Git