Sınava gidiyorlardı

Ovacık ilçesinde dün sabah düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirildi.

Haberler 19.04.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin Pülümür lçesinden havalandktan 10 dakika sonra telsiz balants kesilen Emniyet Genel Müdürlüüne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi polis helikopterinin, bölgede etkili olan olumsuz hava koullar nedeniyle dütüü belirtildi. 1i hakim, 7si polis, 1i astsubay, 3ü de mürettebat olmak üzere 12 kii epit oldu. Helikoptere ulamak için Sargül Köyü krsalna Diyarbakr, Elaz ve Erzurumdan AFAD ekipleri sevk edildi. Diyarbakrda bulunan 8inci Ana Jet Üssünden de arama uçaklar da bölgeye sevk edilirken, enkaza akam saatlerinde ulald.

Emniyet Genel Müdürlüüne bal Diyarbakrdaki Havaclk ube Müdürlüüne dün Tunceliden gelen talebin ardndan, saat 11.00 sralarnda kalkan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi genel maksat helikopteri, 3 mürettabatyla ilk olarak Tunceli kent merkezine gitti. Buradan 1 hakimi alan helikopter, daha sonra Nazimiye lçesine geçti. Buradan komiserlik snavna girecek polisleri alan helikopter, yine ayn snava girecek polisleri almak üzere Pülümür lçesine geçti. Polisleri de alan helikopter, Ovack lçesinden de polisleri almak üzere saat 11.40ta, 1 hakim, 1 astsubay ve 7 polisi aldktan sonra tekrar havaland. Ovacktan sonra Diyarbakra gelecek olan helikopterle, kalktktan 10 dakika sonra telsiz balants kesildi. Bölgede youn sis ve yamurun etkili olduu belirtilirken, Tunceli Valiliinden ilk açklama geldi.

Valilik açklamasnda, saat 11.40 sralarnda Pülümür lçesinden havalanan Sikorsky tipi polis helikopterinden kalkndan yaklak 10 dakika sonra sinyal alm kesildii belirtilerek, Söz konusu helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduu deerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava artlarndan dolay dütüü deerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayda arama kurtarma ekibi sevk edilmitir denildi.

ARAMA EKPLER SEVKEDLD

Helikopterin, Sargül Köyü krsalnda dümü olabilecei belirtilirken, bölgeye çok sayda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Diyarbakrdan havadan, Elaz ve Erzurumdan ise karadan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Yine Diyarbakrda bulunan 8inci Ana Jet Üssünden arama kurtarma çalmas yapan CN235 tipi uçak ile Malatyadan 2 S-70 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi. Ayrca E-7T Bar Kartal Havadan hbar Kontrol (HK) uça da düen helikopterlerden sinyal almak için uçtu. Ancak bölgede etkili olan ya ve sis nedeniyle helikopterler alçak irtifada uçu yapmakta zorunda kald.

YOLDA HEYELAN OLDU

Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulamak için çalmalarn sürdürürken, Sargül Köyüne giden yolda yine youn yamur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da i makineleri sevk edildi.

YARALI VAR HBARI DORU DEL

Öte yandan, Tunceli Valilik yetkilileri, helikopter kazasyla ilgili bölgedeki bir karakoldan 7 yaral var diye teyid edilmemi bir bilginin 112ye aktarldn, basnla paylalan bu bilginin, yaplan aratrma sonucu doru olmadn söyledi.

HELKOPTERDE BULUNANLARIN SMLER

Helikopterde bulunan, Hakim Onur Alan, Polis memurlar Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Canda Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yldrm, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözlemeli pilot Dilaver Karsavuranolu ehit dütü.

EN YAKIN KARAKOLDAN BÖLGEYE 2 TM çIKARILDI

Tuncelinin Pülümür lçesinden içerisinde 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 müretebat olduu halde saat 11.40ta kalktktan 10 dakika sonra balant kesilen ve dütüü belirtilen helikopterin bulunduu bölgeye en yakn olan Kocatepe Jandarma Karakolundan 2 timin bölgeye sek edildii belirtildi.

Diyarbakrdan kalkan helikopterde mürettebat olarak 1 sözlemeli pilot, 1 komiser pilot ve 1 teknisyenin bulunduu örenildi.

ERZURUM VE ERZNCANDAN TAKVYE

Polis helikopterin bulunmas için Erzurum ve Erzincan AFADdan kurtarma ekibi gönderildi. Erzurum AFADtan profesyonel dac eitimi alan 6 kiilik ekip gönderildi. Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karsl, Erzurumdan AFADa bal 6 profesyonel dac, Tuncelinin Pülümür lçesindeki polis helikopteriyle irtibatn kesildii bölgeye gönderildi. Ekibimiz bölgeye ulamak üzere dedi.

Yine arama kurtarma faaliyelerinde bulunmak üzere Erzincandan da 11 kiilik ekip Tunceliye hareket etti. Bölgede yollarn kardan ve heyelan nedeniyle kapal olmasndan dolay arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gitmede sknt çekmesi nedeniyle çok sayda i manikenisinin de bölgeye sevk edildii örenildi.

HELKOPTER ENKAZINA ULAILDI; 12 EHT

Helikopterin dütüü yere en yakn olan Kocatepe Jandarma Karakolundan olay yerine giden 2 askeri timin, enkazna ulat ve helikopterde bulunan 12 kiinin ehit olduu bilgisini Tunceli Valiliine bildirildii örenildi.

AFAD, 5 LDEN 38 KLK UZMAN EKP LE ENKAZA ULATI

Polis helikopterinin enkaznn bulunduu 2 bin 500 metre rakmdaki alana, AFADn 5 ilden 38 kiilik uzman bir ekip ile ulat belirtildi. Genelkurmay ve Jandarma ile birlikte önce helikopterin dütüü alann koordinatlarn tespit eden AFADn, Tunceli, Diyarbakr, Elaz, Erzurum ve Erzincandan 38 kiilik uzman ekibini bölgeye gönderdii belirtildi.

CUMHURBAKANI ERDOAN BLG ALDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Emniyet Genel Müdürlüüne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterin Tuncelideki görev uçuu srasnda dümesine ilikin çileri Bakan Süleyman Soyludan bilgi ald. Cumhurbakanl kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, helikopterin dütüü yönündeki haberlerin ardndan, Cumhurbakan Erdoan, çileri Bakan Soyluyla konuya ilikin telefon görümesi yapt.

Ana Sayfaya Git