Sincar'a hava harekatı

TSK, Sincar Dağı'nı 'İkinci Kandil' yapmak isteyen PKK ve YPG'nin hedeflerine yönelik gece saat 02.00 sıralarında hava harekatı gerçekleştirdi. Harekat sonrasında ABD'li komutan bombalanan bölgelerde inceleme yaptı.

Haberler 26.04.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 26.04.2017 - 08:43

Türk Hava Kuvvetleri, Sincar Dan kinci Kandil yapmak isteyen PKK ve YPGnin hedeflerine yönelik gece saat 02.00 sralarnda hava harekat gerçekletirdi. Irak- Suriye snr hatt üzerinde bulunan ve stratejik öneme sahip Sincar Da ile Suriyenin kuzey dousunda bulunan Derik ilçesi yaknlarndaki Karaçok Dandaki PKK-YPG hedeflerini bombalayan sava uçaklar üstlerine dönerken, Sincardaki bombardmanda 5 pemergenin öldüü, 9 pemergenin yaraland belirtildi. Hava harekatnda, Sincar Danda bir radyo istasyonu ile çok sayda PKK- PYD hedefi isabet ald.

HAVA HAREKATI DÜZENLEND

Irak Bölgesel Kürt Yönetimine yaknl ile bilinen Rudaw Televizyonuna konuan Pemerge Güçleri Duhok 2. Özel Tugay Komutanlarndan Hekar Amedi, Türk sava uçaklarnn incar Danda bir çok noktay hedef aldn söyledi. Saat 02.12 sralarnda balayan bombardmanla ilgili önceden bilgi sahibi olmadklarn ileri süren Amedi, kendilerine ait bir noktann yan sra birçok noktann hedef alndn anlatt. Amedi, Bombardmanda 5 pemerge ehit dütü, 6 pemerge yaraland. Can kaybnn yan sra maddi kaybmz da oldu dedi. Amedi, yaral pemergelerin de Duhoktaki Hastanelere kaldrldn da söyledi.

Sincarl Kaymakam Mehma Halil de Erbildeki K24 Televizyonuna yapt açklamada, Türk sava uçaklarnn hava harekatna bu bölgedeki PKK varlnn neden olduunu söyledi. Mehma Halil, unlar söyledi:

Sorunun bu aamaya gelmesinin sorumlusu PKKdr. PKK yasalara uymuyor. Kendilerini defalarca uyardk. engalin (Sincar) kendileri için bir faaliyet alan olmadn söyledik, uymadlar. Halk tedirgin can tehlike altnda. imdi ise bir kez daha bombaland ve maalesef engali kurtaran Pemerge de bombardmanda ehit oldu. Bölge halk zor durumda. engalde gergin bir hava var, engale dönmeye istei de kalmad.

KARAçOK DAINDA YPG VURULDU

Hava harekatnda, Mardinin Derik lçesi karsnda bulunan Karaçok Dandaki PKK ve YPG hedefleri de vuruldu.

Kürt internet sitelerinde yer alan haberlerde Karaçok Danda YPGnin komuta merkezinin de aralarnda bulunduu hedeflerin isabet ald ve ölünler olduu kaydedildi. Bu haberlerde, YPG yetkililerinin kayplarla ilgili daha sonra açklama yapaca yer ald.

PEMERGE BAKANLII AçIKLAMASI

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Pemerge Bakanl, Türk sava uçaklarnn gerçekletirdii harekatla ilgili açklamasnda, sorunun PKKnn bölgede bulunmasndan kaynaklandn belirtti. Açklama öyle:

25 Nisanda saat 02.00 sralarnda engal Da ve çevresinde Türkiyeye ait sava uçaklar tarafndan düzenlenen bombardman sonucu 5 pemerge ehit dütü, 9 pemerge de yaraland. Pemergelerin ehit dümesi ve yaralanmas büyük üzüntü kaynadr. Pemergenin Türkiye uçaklar tarafndan bombalanmas kabul edilemez. Bu sorunlarn tamamen, PKKnn bölgede bulunmasndan kaynaklandn belirtmek gerekir. Onlarn orada bulunmas, bölge halk ve Kürdistan Bölgesi için ba artmaktadr. Herkes tarafndan defalarca engal Dan boaltlmalar talep edildii halde PKK kimseyi dinlememitir. Buradan bir kez daha PKK güçlerinin sorunlarn daha da derinleip istikrarszla sebebiyet vermemelerini, bölge halknn dönmesine izin vermelerini, engal Da ve bölgeden çekilmelerini talep ediyoruz.

ABDL ASKERLER KARAçOK DAINDA

Bombardmann ardndan ABDli askerler ile YPGli sorumlular, Karaçok Danda vurulan yerleri inceledi. Amerikal bir komutann öncülüünde yaplan inceleme srasnda YPG sözcüsü Redur Halil ile dier YPGli üst düzey yöneticiler de hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git